CPA vs ambÃ: Nu Hiji nyaeta Leuwih alus Pikeun Karir anjeun & bayaran?

CPA vs ambÃ: Nu Hiji nyaeta Leuwih alus Pikeun Karir anjeun & bayaran?

Updated:Oktober 21, 2018
Bryce Welker, CPA

CPA vs MBA

mahasiswa mindeng manggihan diri bingung nalika mutuskeun antara akang keur maranéhna lisénsi CPA atanapi earning hiji gelar MBA. Konci pikeun nyungsi pilihan bener nyaéta ngaliwatan hiji evaluasi tina gol karir anjeun sarta preferensi individu Anjeun. Gantina pilari nepi ka batur pikeun nasihat, éta leuwih hade nu nyandak waktos tur pikir ngeunaan rencana masa depan anjeun. Pikeun mantuan Anjeun nyieun hiji kaputusan, hayu urang kasampak di dasar unggal ku kituna anjeun bisa bersantai na ngan mikir ngeunaan kemungkinan nu bakal datang anjeun. A Akuntan Publik Certified (CPA) ieu hiji akreditasi finansial dileler ku Amérika Institute of Certified Accountants Public (AICPA). sertifikasi ieu dipikawanoh salaku tanda tina kahormatan dina industri keuangan. Mun hayang nepi ka jadi CPA, anjeun kudu lulus hiji ujian anu dilakukeun ku AICPA. Ujian CPA tuntas prepares a anjeun konsep inti akuntansi jeung tés pamahaman anjeun jeung kamampuhna nerapkeun diajar ieu kana widang auditing na akuntansi. A CPA dianggap ahli dina patarosan hukum pajeg atanapi masihan nasehat pajeg ka jalma. Anjeun bakal boga hiji pilihan muka tina kasempetan pakasaban dina sungut leutik atawa badag atawa malah keur diri.

Naon téh ambÃ?

A Master of Business Administration ilaharna tangtu gelar dua taun ditawarkeun ku akademi bisnis nyiapkeun nuhun widang bisnis. Hiji ambà mangrupakeun ulikan generalized kana sagala kalungguhan manajemén sarta pangalusna cocog pikeun anjeun lamun keukeuh ngukir Ecological di widang manajemén, utamana pamasaran. Murid nu kabuka jeung pursuing kursus gelar ngaliwatan bagian-waktos jeung proses pembelajaran jarak gumantung kana legana maranéhanana konsentrasi husus sarta significance dina industri. mba vs Bedana CPA The different areas of specialization that you can achieve under the umbrella of an MBA program are accounting, ngabiayaan, pamasaran, personalia, jEUNG KOPERASI (dina hubungan jeung analisis jeung strategi manajemén). Program ulikan ngeunaan ambà teu diwatesan nepi ka keuangan sarta ngalibatkeun subjék kawas ékonomi, pamasaran, kabiasaan organisasi jeung analisis kuantitatif.

CPA vs ambÃ: Path karir

Salaku CPA a, judul proyek Anjeun bisa ngawengku: CFO, auditor publik, panaséhat pajeg atanapi akuntan forensik. Kusabab wewengkon ulikan pikeun ambà anu leuwih lega-ranging, aya leuwih pilihan karir. Lamun boga lisénsi CPA, pilihan Anjeun bakal museur di akuntansi jeung keuangan. Mun anjeun meunang duanana, Anjeun bakal boga dunya dina pembuangan Anjeun.
Upami Anjeun gaduh hiji ambÃ, anjeun gaduh pilihan gede di kasempetan karir, depending on your area of specialization. Upami Anjeun gaduh hiji ambÃ, Anjeun bisa berpungsi jadi konsultan manajemén, manajer marketing, bankir investasi, lulugu perwira informasi, manajer operasi atanapi panaséhat finansial.

CPA vs ambÃ: gaji

Ieu aya rusiah hébat anu ngabogaan hiji ambà atanapi CPA bisa muka deui lawang karir jeung ningkatkeun earning poténsial. Taun pangalaman na dimana anjeun damel kudu sababaraha dampak. Mun anjeun CPA a anjeun bakal earn ngadeukeutan 10% leuwih ti counterparts non-CPA Anjeun. Gaji median keur CPA hiji $62,123 per taun. Enrolled Agen Gaji Di sisi anu sanésna, lokasi muterkeun hiji peran badag dina santunan pikeun ambà a - hartina sakola maneh dihadiran (dumasar kana ranking nasional) tiasa dampak sabaraha maneh nyieun. Sanajan, keur taun hareup sanggeus earning ambà Anjeun, Anjeun bisa ngaharepkeun pikeun nampa nawaran pagawean dina rata-rata $50,427. Bari nu mungkin sigana underwhelming, tetep dina pikiran nu bakal ningali panghasilan poténsi kanaékan anjeun nyata anjeun mangtaun pangalaman gawé. Rata-rata nu, lamun boga hiji ambÃ, Anjeun bisa ngaharepkeun raises langkung sizable sarta kamajuan ti peers Anjeun tanpa credential ieu.

CPA vs ambÃ: Waragad sertifikasi

Hese nempatkeun tag harga on kenging gelar CPA. The SPP di sakola mana anjeun meunang gelar sarjana anjeun bakal bagian tina persamaan. Di luhur nu, anjeun bakal boga waragad pakait sareng naon kursus prep Anjeun bisa nyokot pikeun nyiapkeun ujian CPA. Anjeun tiasa angka ieu bakal ngarugikeun ngeunaan $2,000. Ngeunaan ujian diri, waragad turun naek vastly tina kaayaan keur kaayaan. Sababaraha nagara boga fee pendaptaran anu direcah ku sabaraha bagian(s) ujian rencana diuk pikeun. Aya waragad tambahan pikeun retakes. (Anjeun bakal kedah parios kalawan dewan kaayaan anjeun accountancy.) rata-rata, eta bakal ngarugikeun ngeunaan $1,500 diuk pikeun sakabéh opat bagian. tungtungna, aya biaya nu lisénsi sorangan, nu averages ngeunaan $150. Ulah hilap nu di raraga miara lisénsi Anjeun, Anjeun bakal diperlukeun hadir kursus CPE on rutin pikeun nu bakal ngahasilkeun béa tambahan. sababaraha nagara, kawas Connecticut, ngabutuhkeun 40 jam CPE unggal taun. Anu bisa ngarugikeun saloba $4,000 dina nuluykeun atikan unggal taun. Waragad earning hiji ambà anu kacida variabel sarta gumantung kana faktor kawas: lokasi geografis, swasta versus lembaga publik, Jumlah jam diperlukeun, jsb. Gambar dina waragad lianna kayaning buku jeung / atawa aksés ka bahan online, waragad téhnologi, diajar kursus na lamun rencana pikeun hirup dina kampus, biaya kamar tur dewan. Hiji ongkos rata SPP téh sabudeureun $58,000. pertimbangan sejenna nu panghasilan na pangalaman gawé nu bakal forego lamun milih jadi murid full-waktu. Éta pisan sababna naha bagian-waktos, online tur, program ambà gancangan geus jadi jadi popular.

CPA vs ambÃ: Syarat waktos

Kenging gelar CPA nyokot deui ieu leuwih aub. Anjeun kudu geus réngsé 150 jam kiridit sarjana sarta sababaraha sarat nagara nu oge kudu boga angka tinangtu tina jam digawé di handapeun pengawasan langsung ti hiji CPA. Anjeun oge kudu 18 bulan diuk pikeun tur lulus sadayana opat bagéan ujian CPA. Dina total bisa nyandak ngeunaan 8 1/2 taun pikeun jadi CPA (e.g. lima taun gawé sarjana, dua taun di proyek tur 18 bulan ka lulus ujian CPA.) syarat waktu EA Aya timeframe husus pikeun completing hiji program gelar MBA. Kumaha lila waktu nu diperlukeun bakal gumantung kana lamun diajar pinuh atawa bagian-waktos jeung lamun hadir kelas on kampus atawa dicokot online. Sababaraha sakola ogé masihan kiridit keur pangalaman gawé nu bisa sambel kaluar sababaraha jam diperlukeun pikeun gelar parantosan. Kusabab hiji program ambà mangrupakeun program gelar master, euweuh tipe ujian sertifikasi nu bakal dikudukeun lulus kana parantosan. Anjeun saukur lulusan ti program Anjeun. rata-rata, éta peryogi 2-3 taun pikeun ngalengkepan hiji program ambÃ.

janten, Nu Hiji nyaeta Leuwih alus keur Anjeun?

Mun anjeun resep kasempetan manajemén atanapi konsultan bisnis umum, lajeng hiji ambà bakal pilihan hadé. Di sisi anu sanésna, lamun anjeun nedunan a "angka cruncher,"Anjeun kudu jadi CPA, utamana lamun rék dianggo pikeun teguh opat akuntansi badag. Mun anjeun anu CPA who wants to mangtaun pamahaman hadé Operasi bisnis sarta jadi employable di industri leuwih, lalaki hiji ambà bakal jadi mangpaat. oge, lamun anjeun meunang hiji ambà kalawan konsentrasi di keuangan sarta rencanana ngahususkeun dina keuangan perusahaan atanapi perpajakan, ngajadikeun rasa sampurna balik asup ka jadi CPA. CPA vs ambà Aya solusi pikeun ambà versus CPA quandary. Aya hiji badan tuntas panalungtikan nu ngajelaskeun pro jeung kontra ngabogaan salasahijina atawa duanana. Jaringan tur ngobrol jeung jalma anu boga hiji ambÃ, CPA atawa duanana tur tingal kumaha saran aranjeunna nawiskeun. Anjeun kudu mutuskeun naon pangalusna keur anjeun sarta tumut kana tinimbangan kapentingan anjeun, kaahlian, finances jeung tujuan karir.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment