CPA vs MBA: I cili është më i mirë për karrierën tuaj & rrogë?

CPA vs MBA: I cili është më i mirë për karrierën tuaj & rrogë?

Updated:tetor 20, 2018
Bryce Welker, CPA

CPA vs MBA

Kolegji studentët shpesh e gjejnë veten të hutuar kur të vendoset në mes të shkojnë për të tyre licencë CPA ose të fituar një shkallë MBA. Kyç për të gjetur zgjedhjen e duhur është me anë të një vlerësim të qëllimet tuaja të karrierës dhe preferencat tuaja individuale. Në vend që të kërkoni deri të tjerët për këshilla, është e preferueshme që ju të merrni kohë dhe të mendojnë për planet tuaja të ardhshme. Për të ndihmuar të bëni një vendim, le të shohim në bazat e secilit në mënyrë që ju mund të relaksoheni dhe të vetëm të mendojnë për mundësitë tuaja të ardhshme. Ekspertit kontabël të autorizuar (CPA) është një akreditimi financiar dhënë nga Instituti Amerikan i Kontabilistëve Publik të Çertifikuar (AICPA-ja). Ky vërtetim është i njohur si një shenjë e arritjeve të mëdha në industrinë e financës. Nëse ju dëshironi të të bëhet një CPA, ju duhet të kalojë një provim që kryhet nga AICPA-ja. Provimi CPA tërësisht përgatit një ju në konceptet themelore të kontabilitetit dhe teste mirëkuptimin tuaj dhe aftësinë për të aplikuar këtë mësim në fushën e auditimit dhe kontabilitetit. Një CPA është konsideruar të jetë një ekspert në pyetje ligjin e taksave, ose dhënien e këshillave tatimore për njerëzit. Ju do të keni një zgjedhje të hapur të mundësive për punë në një firmë të vogël apo të madhe apo edhe për veten.

Çfarë është një MBA?

Një Master i Administrimit të Biznesit është zakonisht një kurs dyvjeçar shkallë të ofruara nga kolegjet e biznesit për të përgatitur ju për fushën e biznesit. Një MBA është një studim i përgjithësuar në të gjitha rolet e menaxhimit dhe është mirë të përshtatshme për ju, nëse ju dëshironi që të gjejë një vend në fushën e menaxhimit, sidomos marketingu. Studentët janë të hapura për të ndjekur kurs shkallë me kohë të pjesshme dhe në procesin e të mësuarit në distancë në varësi të fushës së tyre të përqendrimit të specializuara dhe rëndësi në industrinë e. mba vs dallimet CPA The different areas of specialization that you can achieve under the umbrella of an MBA program are accounting, financë, marketing, burimet njerëzore, dhe operacionet (në lidhje me analizën e menaxhimit dhe strategjinë). Programi i studimit i MBA nuk është i kufizuar në financa dhe përfshin subjekte si ekonomi, marketing, Sjellja organizative dhe analiza sasiore.

CPA vs MBA: Rrugën e karrierës

Si një CPA, tituj tuaj të punës mund të përfshijnë: CFO, revizor, këshilltar tatimor ose kontabilist mjeko-ligjore. Që nga fushat e studimit për një MBA janë më të gjera, ka më shumë zgjedhje për karrierë. Nëse ju keni një licencë CPA, mundësitë tuaja do të fokusohet në kontabilitet dhe financa. Nëse ju merrni dy prej tyre, ju do të keni të botës në dispozicionin tuaj.
Nëse ju keni një MBA, ju keni një zgjedhje më të madh në mundësitë për karrierë, depending on your area of specialization. Nëse ju keni një MBA, ju mund të punojnë si një konsulent të menaxhimit, menaxher MARKETINGU, bankier investimesh, shef pergjegjes i informacionit, Menaxheri i operacioneve ose këshilltar financiar.

CPA vs MBA: pagat

Nuk është sekret i madh se ka një MBA ose CPA mund të hapë më shumë dyert e karrierës dhe për të rritur potencialin e fituar. Vite përvoje dhe ku ju punoni do të ketë ndonjë ndikim. Nëse ju jeni një CPA ju do të fitoni rreth 10% më shumë se homologët tuaj jo-CPA. Paga mesatare për një CPA është $62,123 në vit. Enrolled Agent Paga Ne anen tjeter, Vendndodhja luan një rol të madh në kompensim për një MBA - që do të thotë se shkolla ju mori pjesë (bazuar në renditjen kombëtare) mund të ndikojë se sa ju bëni. megjithatë, për vitin e parë pas fituar MBA tuaj, ju mund të presin për të marrë oferta punësimi në mesataren e $50,427. Ndërkohë që mund të duket underwhelming, mbani në mend se ju do të shihni të ardhurat rritje tuaj të mundshëm në mënyrë të konsiderueshme si ju fitoni përvojë pune. Mesatarisht, në qoftë se ju keni një MBA, ju mund të presin ngre më madhorë dhe avancimin sesa kolegët tuaj pa këtë kredenciale.

CPA vs MBA: Kostot e certifikimit

Është e vështirë për të vënë një çmim për t'u bërë një CPA. Mësimi në shkollën ku ju të marrë diplomën universitare do të jetë pjesë e ekuacionit. Ne krye te kesaj, ju do të keni kostot që lidhen me ndonjë kurse prep ju mund të marrë për t'u përgatitur për provimin CPA. Ju mund të kuptoj kjo do të kushtojë rreth $2,000. Lidhur me provimin vetë, kostot luhaten shumë nga shteti në shtet. Disa shtete kanë një tarifë regjistrimi që është thyer nga sa seksioni poshtë(s) e provimit ju planifikoni të ulen për. Ka tarifa shtesë për rimarrin. (Ju do të duhet të kontrolloni me bordin tuaj e shtetit të kontabilitetit.) Mesatarisht, ajo do të kushtojë rreth $1,500 për t'u ulur për të gjitha katër pjesë. më në fund, ka koston e vetë licencës, që mesatarja rreth $150. Mos harroni se në mënyrë për të ruajtur licencën tuaj, ju do të kërkohet për të ndjekur kurse CPE mbi një bazë të rregullt për të cilën ju do të pësojë kosto shtesë. disa shtete, si Konektikat, kërkojnë 40 orë të CPE çdo vit. Kjo mund të kushtojë sa më shumë që $4,000 në arsimim të vazhdueshëm çdo vit. Kostot e fituar një MBA janë shumë të ndryshueshme dhe varet nga faktorë si: vendndodhja gjeografike, private kundrejt institucion publik, Numri i orëve të kërkuara, etj. Figura në shpenzimet e tjera të tilla si libra dhe / ose qasje në materialet në linjë, shpenzimet teknologji, studiojnë kurset dhe në qoftë se keni ndërmend të jetojnë në kampus, kostoja e dhomë dhe bordit. Një kostoja mesatare e shkollimit është rreth $58,000. Konsiderata të tjera janë të ardhurat dhe përvoja e punës që ju do të heq dorë në qoftë se ju zgjidhni për t'u bërë një student me kohë të plotë. Kjo është arsyeja pse me kohë të pjesshme, në internet dhe, Programet e përshpejtuar MBA janë bërë kaq popullore.

CPA vs MBA: Kërkesat kohë

Duke u bërë një CPA zgjat më shumë është shumë më i përfshirë. Ju duhet të ketë përfunduar 150 orë universitare e kreditit dhe disa shtete kërkesë që ju duhet gjithashtu të ketë një numër të caktuar të orëve të punës nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të një CPA. Ju gjithashtu do të ketë 18 muaj për t'u ulur për të dhe të kalojë Të katër pjesët e provimit CPA. Në total ajo mund të marrë rreth 8 1/2 vjet për të bërë një CPA (e.g. pesë vjet të punës universitare, dy vjet në punë dhe 18 muaj për të kaluar provimin CPA.) Kërkesat kohë EA Nuk ka asnjë afat kohor specifik për përfundimin e një programi MBA shkallë. Sa kohë duhet do të varet nëse ju studim me kohë të pjesshme të plotë ose dhe nëse ju ndjekin mësimet në kampus ose të marrë ato online. Disa shkolla të japin kredi për përvojën e punës të cilat mund të trokas off disa nga orët e nevojshme për përfundimin shkallë. Që një program MBA është program një diplomë master, nuk ka asnjë lloj të provimit të certifikimit që ju do të kërkohet për të kaluar pas përfundimit. Ju thjesht diplomuar nga programi juaj. Mesatarisht, ajo merr 2-3 vjet për të përfunduar një program MBA.

Kështu që, Të cilat një është e mirë për ju?

Nëse jeni të interesuar në mundësitë e menaxhimit apo këshilluese të përgjithshme të biznesit, pastaj një MBA do të jetë zgjedhja më e mirë. Ne anen tjeter, në qoftë se ju janë rreptësisht një "numrat Cruncher,"Ju duhet të bëhet një CPA, veçanërisht në qoftë se ju doni për të punuar për një firmë të madhe me katër kontabilitetit. Nëse ju jeni një CPA i cili dëshiron për të fituar një kuptim më të mirë të operacioneve të biznesit dhe të bëhen të punësohen në shumë industri, duke marrë një MBA do të jenë të dobishme. gjithashtu, në qoftë se ju merrni një MBA me një përqendrim në sektorin e financës dhe në plan për të specializuar në financave korporative apo tatimeve, kjo ka kuptim të përsosur për të shkuar për në të bëhet një CPA. CPA vs MBA Nuk ka zgjidhje për MBA kundrejt CPA gjendje e vështirë. Nuk është një organ i plotë i kërkimeve që përshkruajnë pro dhe kundrat e të paturit e një ose tjetër ose të dyja. Rrjeti dhe të bisedoni me njerëzit që kanë një MBA, CPA ose të dyja dhe të shohim se çfarë ata ofrojnë këshilla. Ju duhet të vendosni se çfarë është më mirë për ju dhe për të marrë në konsideratë interesat tuaja, aftësi, financat dhe objektivat e karrierës.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment