CPA vs MBA: Kang Siji iku Luwih Kanggo Karir Panjenengan & gaji?

CPA vs MBA: Kang Siji iku Luwih Kanggo Karir Panjenengan & gaji?

Updated:Juli 16, 2018
Bryce Welker, CPA

CPA vs MBA

College kerep golek piyambak bingung nalika panentu antarane arep kanggo sing lisènsi CPA utawa entuk gelar MBA. Tombol kanggo nemokake pilihan sing bener iku liwat evaluasi gol karir lan pilihan individu. Tinimbang tumenga liyane kanggo saran, iku becike sing njupuk wektu lan mikir bab mangsa plans Panjenengan. Kanggo mbantu nggawe keputusan, ayo kang katon ing kerja saben supaya bisa santai lan mung mikir bab kemungkinan mangsa. A Accountant Public Certified (CPA) punika akreditasi financial dianugerahi dening American Institute of Certified Akuntan Publik (AICPA). sertifikat iki dikenali minangka tandha saka prestasi gedhe ing industri finance. Yen sampeyan pengin dadi CPA, sampeyan kudu nglampahi ujian sing conducted dening AICPA. Ujian CPA sak tenane nyiapake ing konsep inti saka accounting lan tes pangerten lan kemampuan kanggo aplikasi learning iki menyang lapangan audit lan accounting. A CPA dianggep dadi pakar ing pitakonan hukum tax utawa nyediakake saran tax kanggo wong. Sampeyan bakal duwe pilihan mbukak kesempatan proyek ing tenan cilik utawa amba utawa malah kanggo dhewe.

Apa sing MBA?

A Master of Business Administration biasane mesthi jurusan rong taun ana dening colleges bisnis kanggo nyiapake sampeyan kanggo lapangan bisnis. MBA sinau umum menyang kabeh peran Manajemen lan paling cocog kanggo yen sampeyan pengin ngukir niche ing lapangan Manajemen, utamané marketing. Murid-murid sing mbukak kanggo nggayuh Course gelar liwat part-wektu lan proses learning kadohan gumantung marang tlatah konsentrasi khusus lan pinunjul ing industri. mba vs beda CPA Ing wilayah beda spesialisasi sing bisa entuk ngisor payung saka program MBA sing accounting, finance, marketing, SDM, lan operasi (ing hubungan karo analisis lan strategi manajemen). Program studi saka MBA ora diwatesi kanggo finance lan melu subjek kaya ekonomi, marketing, prilaku pengaturan lan analisis kuantitatif.

CPA vs MBA: Path karir

Minangka CPA a, gelar proyek bisa uga kalebu: CFO, auditor, Advisor tax utawa akuntan Forensic. Wiwit wilayah pangkajian kanggo MBA luwih mawiyar, ana liyane pilihanipun Karir. Yen sampeyan duwe lisensi CPA, opsi bakal fokus ing accounting finance. Yen kowe njaluk loro mau, sampeyan bakal duwe donya ing pembuangan.
Yen sampeyan duwe MBA, duwe pilihan luwih ing kesempatan karir, gumantung ing wilayah saka spesialisasi. Yen sampeyan duwe MBA, sampeyan bisa bisa minangka konsultan, pimpinan Pemasaran, bank investasi, Presiden informasi, manager utawa penasehat financial.

CPA vs MBA: upah

Iku ora rahasia gedhe sing gadhah MBA utawa CPA bisa mbukak liyane lawang karir lan nambah entuk potensial. Taun pengalaman lan ing ngendi sampeyan bisa duwe sawetara impact. Yen CPA sing bakal entuk kira-kira 10% luwih saka mitra non-CPA Panjenengan. Gaji belekan kanggo CPA iku $62,123 saben taun. Dipuntampi Agent Salary Ing tangan liyane, lokasi main peran amba ing rugi kanggo MBA a - tegesé sekolah sing dirawuhi (adhedhasar peringkat nasional) bisa impact sapinten nggawe. Nanging, kanggo taun pisanan sawise entuk MBA, sampeyan bisa nyana kanggo nampa nawakake Employment rata-rata saka $50,427. Nalika sing bisa koyone underwhelming, mbudidaya sing bakal weruh income potensial Tambah Ngartekno sing gain pengalaman karya. Rata-rata, yen sampeyan duwe MBA, sampeyan bisa nyana ngundakake liyane sizable lan kamajuan saka ora pati cetho tanpa credential iki.

CPA vs MBA: Biaya Certification

Iku angel sijine price tag ing dadi CPA. Ing kuliah ing sekolah ngendi njaluk sarjanane bakal dadi bagéan saka rumus. Ing ndhuwur sing, sampeyan bakal duwe beban béya sing magepokan karo sembarang Kursus terusan sampeyan bisa njupuk kanggo nyiapake kanggo ujian CPA. Sampeyan bisa tokoh iki bakal biaya $2,000. Usul sing ujian dhewe, biaya fluctuate vastly saka negara kanggo negara. Sawetara negara duwe ragad sing wis bejat mudhun dening carane akeh bagean(s) saka ujian sing jangka kanggo lungguh. Ana Fees tambahan kanggo retakes. (Sampeyan kudu mriksa karo Papan negara saka accountancy.) Ing rata-rata, iku bakal biaya $1,500 lungguh patang bagean. Akhire, ana biaya lisènsi dhewe, kang roto bab $150. Aja lali sing supaya njaga lisènsi Panjenengan, sampeyan bakal dibutuhake kanggo rawuh Kursus CPE rutin sing bakal dikenani biaya tambahan. sawetara negara, kaya Connecticut, mbutuhake 40 jam CPE saben taun. Sing bisa biaya minangka akeh minangka $4,000 ing terus pendidikan saben taun. Biaya entuk gelar MBA Highly global lan gumantung faktor kaya: lokasi geografis, pribadi mungsuh institusi umum, nomer jam dibutuhake, etc. Tokoh ing biaya liyane kayata buku lan / utawa akses kanggo bahan online, biaya teknologi, sinau kursus lan yen rencana kanggo manggon ing-kampus, biaya kamar lan Papan. Lan biaya rata-rata kuliah watara $58,000. anggit liyane income lan pengalaman karya sing bakal forego yen milih kanggo dadi mahasiswa full-time. Sing kok part-wektu, online lan, program MBA cepet wis dadi populer.

CPA vs MBA: Requirements wektu

Dadi CPA njupuk maneh wis luwih melu. Sampeyan kudu wis rampung 150 jam kredit lulus lan sawetara requirement negara sing uga kudu duwe nomer diwenehi jam makarya ing pengawasan langsung saka CPA. Sampeyan uga bakal duwe 18 sasi lungguh lan pass kabeh papat saka ujian CPA. In total iku bisa njupuk bab 8 1/2 taun dadi CPA (e.g. limang taun karya lulus, rong taun ing Proyek lan 18 sasi kanggo pass ujian CPA.) syarat wektu EA Ana dawa tartamtu kanggo ngrampungaké program gelar MBA. Suwene iku njupuk bakal gumantung yen sinau lengkap utawa part-wektu lan yen sampeyan rawuh kelas ing kampus utawa dijupuk online. Sawetara sekolah uga menehi kredit kanggo pengalaman karya kang bisa ngalahake mati sawetara saka jam dibutuhake kanggo jurusan completion. Wiwit program MBA iku program gelar master, ana jinis ujian sertifikat sing bakal dibutuhake kanggo pass marang completion. Sampeyan mung lulus saka program. Ing rata-rata, iku njupuk 2-3 taun kanggo ngrampungake program MBA.

dadi, Kang Siji iku luwih kanggo Sampeyan?

Yen kasengsem ing kesempatan Manajemen utawa consulting bisnis umum, banjur MBA bakal pilihan luwih. Ing tangan liyane, yen sampeyan strictly a "nomer cruncher,"Sampeyan kudu dadi CPA, utamané yen sampeyan pengin bisa kanggo tenan papat accounting amba. Yen CPA sing kepengin kanggo gain pangerten luwih saka operasi bisnis lan dadi employable ing industri liyane, njupuk MBA bakal migunani. uga, yen njaluk MBA karo konsentrasi ing finance lan rencana kanggo spesialis ing finance perusahaan utawa pajak, iku ndadekake pangertèn sampurna kanggo pindhah ing dadi CPA. CPA vs MBA Ana solusi kanggo ing MBA mungsuh CPA quandary. Ana sing awak exhaustive riset sing njlèntrèhaké Pros lan cons saka gadhah siji utawa liyane utawa loro. Jaringan lan Dhiskusi kanggo wong-wong sing duwe MBA, CPA utawa loro lan ndeleng apa saran padha kurban. Sampeyan kudu arep apa sing paling apik kanggo sampeyan lan njupuk menyang wawasan kapentingan, skills, duit lan dislametaké Karir.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment