CPA vs CA (Chartered Akuntan): Nu Leuwih alus keur Anjeun?

CPA vs CA (Chartered Akuntan): Nu Leuwih alus keur Anjeun?

Updated:Juli 17, 2018
Bryce Welker, CPA

CPA vs. CA

Nu hadé? designation nu bakal nulungan karir Anjeun? Waktu keur mutuskeun pilihan Anjeun tina profesi di accountancy, anjeun bisa jadi di kantun ka milih antara CPA atanapi CA.

Patarosan konci anu timbul nyaéta naha CPA pedah jalur karir Anjeun atawa CA? Aya juara jelas kusabab duanana kualifikasi bakal ngabantu tumuwuh kaahlian teknis Anjeun, kaahlian accountancy jeung kaahlian manajemén bisnis. oge, Panyekel CPA jeung CA condong jadi sarua sumebar ka sakuliah akuntansi komérsial sarta umum - sangkan tiap kualifikasi nyadiakeun kalenturan maksimum digawekeun di sakuliah industri.

Hayu urang nyandak katingal di naon unggal certifications ieu entail sarta béda utama antara dua.

A Akuntan Publik Certified mangrupakeun profésional anu gaduh lulus ujian CPA dibikeun ku Amérika Institute of Certified Accountants Public (AICPA) sarta kaeusi sakabéh sarat atikan jeung pangalaman gawé pakait sareng nyandak ujian.

professional ieu ahli dina AS GAAP, pajeg panghasilan féderal AS, jeung sababaraha wewengkon sejenna ti akuntansi AS jeung hukum finansial kayaning auditing. Sanajan sertifikasi ieu dimangfaatkeun sabudeureun dunya, téh mangrupa designation AS certifying nu profésional nyaéta kompeten dina akuntansi AS sarta bisa nedunan auditing sarta perpajakan tugas nu professional séjén teu diwenangkeun pikeun ngalakukeun.

Naon téh CA?

A Chartered Akuntan (CA) mangrupakeun profésional anu kaliwat ujian CA jeung atikan nu diperlukeun di nagara kasebut nya tina sertifikasi.

Chartered Akuntan

Aya loba organisasi nu nyadiakeun atikan jeung ujian pikeun CAS. Sababaraha conto kaasup Institute of Chartered Accountants of Skotlandia (ICAS), Institute of Chartered Accountants di Inggris jeung Wales (ICAEW), Institute of Chartered Accountants India (Ichhai) jeung Kanada Institute of Chartered Accountants (CICA.)

Accountants Chartered di Kanada, Australia, Selandia Baru, Méksiko jeung Irlandia boga perjangjian timbal balik jeung Amérika Serikat. Mun aranjeunna tiasa lulus hiji ujian equivalency, aranjeunna tiasa dianggo dina US. sakumaha CPAs.

CAS anu ahli dina IFRS jeung standar akuntansi internasional lianna. Padahal maranéhna bisa boga keupeul alus on AS GAAP, aranjeunna teu sakumaha dilatih di wewengkon ieu salaku CPAs anu.

CPA vs CA: Path karir

The CPA designation baris muka nepi loba pilihan karir pikeun anjeun. Sanggeus meunang sertifikasi CPA Anjeun bisa dianggo dina sagala widang akuntansi kayaning Akunting Internasional, di pamatuhana sorangan & Auditing éksternal, konsultan Services, Akunting forensik, jasa jaminan, hal pajeg & Planning Financial jsb. Kalawan pangakuan global na, anjeun bakal manggihan tempat pangalusna digawekeun mana di loba nagara.

Nya kitu, CA designation ogé bakal nyadiakeun maneh loba pilihan di wewengkon husus Akunting kayaning Auditing, hal pajeg, Keuangan perusahaan, Hukum perusahaan. Sanggeus meunang sertifikasi CA Anjeun Anjeun tiasa boh karya dina aya firms luhureun Accountancy atawa anjeun bisa ngamimitian praktekna profésional bebas sorangan.

CPA vs CA: gaji

Duanana CPAs na gaji CAS gumantung kana lokasi geografis Anjeun, jabatan, jeung taun pangalaman. kituna, aranjeunna rupa-rupa drastis.

Enrolled Agen Gaji

Gaji median pikeun CPA di US. mangrupa $62,410 jeung gaji median pikeun CA dina U.K. nyaeta £ 34.637 ($44,849 USD). Duanana certifications gaduh gaji mobilitas ka luhur badag sarta unggal tiasa ngadamel $150,000 atawa leuwih unggal taun gumantung kana posisi na tingkat pangalaman.

CPA vs CA: Syarat waktos

Téh mangrupa saeutik leuwih lugas pikeun jadi CPA dina watesan syarat waktu. Anjeun kudu geus réngsé 150 jam kiridit sarjana jeung anjeun kedah ogé geus digawé sababaraha dibéré jam handapeun pengawasan langsung ti hiji CPA. Anjeun teras gaduh 18 bulan diuk pikeun tur lulus sadayana opat bagéan ujian CPA. janten, eta bisa nyandak ngeunaan 8 1/2 taun pikeun jadi CPA (lima taun gawé sarjana, dua taun di proyek tur 18 bulan ka lulus ujian CPA).

syarat waktu EA

Kumaha lila waktu nu diperlukeun nepi ka jadi CA a gumantung kana nagara naon rencana pikeun latihan di na tingkat anjeun atikan jeung pangalaman profésional. Salaku conto, nu ICAS boga opat pilihan:

  1. jalur asupna langsung pikeun sakola-leavers, nu merlukeun lima taun latihan kalawan dunungan ICAS-disatujuan;
  2. jalur asupna lulusan pikeun lulusan universitas, nu merlukeun tilu taun latihan kalawan dunungan ICAS-disatujuan;
  3. jalur asupna profésional pikeun professional keuangan ngalaman kanggo professional ngadegkeun sareng gelar universitas (formal dipikawanoh salaku sarimbag UK) atawa lima taun pangalaman gawé relevan jeung
  4. Jalur jalur anu ngamungkinkeun anggota The Chartered Institute of Keuangan Public na Accountancy (CIPFA) kasempetan pikeun jadi anggota ICAS na earn CA designation.

Aya dua jalur; salah ukuran kaahlian relevan jeung lianna, kompetensi praktis. Duanana Jalur merlukeun tujuh taun pangalaman pos-kualifikasi.

Anu pangalusna "apel-to-apel" ngabandingkeun bakal CPA = ICAS Runtuyan #2.

CPA vs CA: Waragad sertifikasi jeung Syarat

Sabaraha eta waragad pikeun meunangkeun lisénsi CPA anjeun variabel. Sakabéh nagara bagian merlukeun nu earn minimum gelar jajaka di akuntansi atanapi bisnis kalawan kaasup sababaraha kursus diperlukeun. Ampir kabéh nagara bagian merlukeun nu earn sahanteuna 150 jam kiridit ogé. kituna, Anjeun CPA atikan merlukeun bakal rupa-rupa gumantung kana lamun ngudag gelar master earn panungtungan anjeun 25 jam kiridit kuliah atawa ngan saukur nyandak kelas leuwih dina program gelar sarjana Anjeun.

Prosés sertifikasi sorangan bakal ngarugikeun ngeunaan $3,000 kaasup hiji review Tangtu CPA ditangtoskeun jeung waragad Ujian. Saatos Anjeun lulus ujian, Anjeun ogé bakal butuh tetep lisénsi anjeun sah jeung sks nuluykeun atikan unggal taun. Ieu rupa-rupa harga tapi paling biaya antara $50-$100 per jam kiridit. Paling luhung merlukeun sabudeureun 40 sks per taun. Ulah salempang sanajan. Mun anjeun meunang proyek di hiji teguh akuntansi umum, aranjeunna bakal mayar nuluykeun atikan anjeun.

Biaya keur jadi CA a gumantung kana nagara anjeun hirup di, pangajaran jeung karya anjeun pangalaman jeung naon organisasi anjeun nerapkeun ka pikeun meunangkeun credential Anjeun.

Salaku conto, lamun anjeun nerapkeun ka ICAS jeung anjeun milih jalur #1 jeung #2 (Éntri langsung ti sakola atanapi universitas) lajeng dunungan anjeun bakal nutupan waragad. Lamun milih pikeun Runtuyan #3 (ngalaman Profesional), waragad anu kasarna £ 5.750 - £ 13.900. jalur #4 (pikeun anggota CIPFA) waragad anu £ 1.035 pikeun kaahlian Runtuyan relevan.

Keur Kompetensi Runtuyan Praktis, waragad anu: £ 596 keur kontrak latihan; £ 1.547 - £ 1.935 pikeun waragad kelas; £ 292 pikeun fee ujian na £ 495 keur iuran kaanggotaan ICAS / CIPFA taunan. Mun aya neraskeun syarat atikan jeung lisénsi, aranjeunna bakal ditangtukeun ku nagara nu anjeun digawé.

janten, Nu Leuwih alus keur Anjeun?

Lamun museurkeun gawé di mancanagara atawa dina parusahaan multinasional, mangka anjeun kudu milih pikeun CPA. Anjeun tiasa diajar ngeunaan kursus CPA prep pangalusna Ieuh. Alternatipna, upami anjeun hoyong pikeun ngamimitian sorangan mariksa masalah duit prakték di India, milih pikeun CA. Sajaba, ujian CA URANG SUNDA ongkosna mahal sakumaha dibandingkeun jeung ujian CPA.

Ngayakeun salah sahiji certifications ieu leuwih hade tinimbang nu sejen. Aranjeunna saukur béda jeung dipaké pikeun maksud nu béda. Anjeun bisa ngaharepkeun sangkan ngeunaan gaji sarua kalayan duanana Kapercayaan nunjukkeun yen lokasi, posisi pakasaban, pausahaan, jeung pangalaman gawé anu sarua. Bener asalna handap naon rék ngalakukeun na dimana anjeun rek digawekeun.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment