CPA vs AK (Chartered Kontabilist): E cila është e mirë për ju?

CPA vs AK (Chartered Kontabilist): E cila është e mirë për ju?

Updated:tetor 23, 2018
Bryce Welker, CPA

CPA vs. CA

E cila është më e mirë? E cila emërtimi do të ndihmojë në karrierën tuaj? Kur të vendoset zgjedhjen tuaj të profesionit në kontabilitet, ju mund të jetë në një dilemë për të zgjedhur në mes të CPA apo AK. Pyetja kryesore që lind është nëse CPA përfiton rrugën e karrierës tuaj ose AK? Nuk ka asnjë fitues të qartë, sepse të dyja kualifikimet do të ndihmojë të rritet aftësitë tuaja teknike, aftësi të kontabilitetit dhe aftësitë e menaxhimit të biznesit. Gjithashtu, CPA dhe CA mbajtësit priren të jenë shpërndarë në mënyrë të barabartë në të gjithë kontabilitetit komerciale dhe publike - kështu çdo kualifikimi ofron fleksibilitet maksimal për të punuar në të gjithë industrinë. Le të marrin një vështrim në atë që secili prej këtyre certifikimeve të sjellë dhe dallimet e mëdha në mes të dy. Një kontabël të autorizuar është një profesionist që kanë kaluar provimin CPA dhënë nga Instituti Amerikan i Kontabilistëve Publik të Çertifikuar (AICPA-ja) dhe plotësuar të gjitha kërkesat e arsimit dhe përvojë pune të lidhura me dhënien e provimit. Këta profesionistë janë ekspertë në PPPK të SHBA, taksave federale të ardhurat SHBA, dhe disa fusha të tjera të kontabilitetit të SHBA dhe të drejtës financiare të tilla si auditimit. Edhe pse ky certifikim është respektuar në mbarë botën, kjo është një përcaktim i SHBA vërteton se profesionale është kompetent në kontabilitet SHBA dhe në gjendje për të kryer të auditimit dhe tatimore detyrat që profesionistët e tjerë nuk janë të lejuara për të bërë.

Çfarë është një CA?

A Accountant Chartered (CA) është një profesionist i cili ka kaluar provimin e AK dhe edukimin e nevojshme në vendin e tij ose të saj të certifikimit. Chartered Kontabilist Ka shumë organizata që ofrojnë arsim dhe provim për AK. Disa shembuj përfshijnë Instituti i Ekspertëve Kontabël të Skocisë (ICAS), Instituti i Ekspertëve Kontabël në Angli dhe Uells (ICAEW), Instituti i Ekspertëve Kontabël të Indisë (Ichhai) dhe Instituti Kanadez i Kontabilistëve (CICA.) Kontabilistëve Chartered në Kanada, Australi, Zelanda e Re, Meksika dhe Irlanda kanë një marrëveshje të reciprocitetit me Shtetet e Bashkuara. Në qoftë se ata mund të kalojë një provim barasvlerën, ata mund të punojnë në U.S. si CPAs. AK janë ekspertë në SNRF dhe standardet e tjera ndërkombëtare të kontabilitetit. Edhe pse ata mund të kenë një zotërim të mirë në PPPK të SHBA, ata nuk janë aq të trajnuar në këtë fushë si CPAs janë.

CPA vs AK: Rrugën e karrierës

AQP Përcaktimi do të hapë një shumë opsione të karrierës për ju. Pas gjetjes certifikimit tuaj CPA ju mund të punojnë në fusha të ndryshme të kontabilitetit të tilla si Kontabilitetit Ndërkombëtar, i brendshëm & auditimit të jashtëm, Consulting Services, Kontabilitet mjeko-ligjore, Sigurimi Sherbime, Tatimet & Financial Planning etj. Me njohjen e saj globale, ju do të gjeni vendi më i mirë për të punuar kudo në shumë vende. në mënyrë të ngjashme, CA Përcaktimi gjithashtu do t'ju ofrojë shumë opsione në fusha të specializuara Kontabilitetit të tilla si Auditimit, Tatimet, Finance Corporate, Ligji Corporate. Pas gjetjes Certifikimi ca ju mund të punoni në ekzistuese Firmat e lartë të kontabilitetit ose ju mund të filloni praktikën tuaj të pavarur profesionale.

CPA vs AK: pagat

Të dy CPAs dhe rrogat CAS varet nga vendndodhjen tuaj gjeografike, titullin e punës, dhe vjet përvojë. kështu, ato ndryshojnë në mënyrë drastike. Enrolled Agent Paga Paga mesatare për një CPA në U.S. është $62,410 dhe paga mesatare për një AK-në U.K. është £ 34.637 ($44,849 USD). Të dyja certifikatat duhet të pagës lëvizshmëri të madhe në rritje dhe mund të bëjë çdo $150,000 ose më shumë çdo vit në varësi të pozicionit dhe nivelin e përvojës.

CPA vs AK: Kërkesat kohë

Kjo është pak më e lehtë për të bërë një CPA në drejtim të kërkesave kohore. Ju duhet të ketë përfunduar 150 orë e kreditit universitare dhe ju gjithashtu duhet të ketë punuar një numër të caktuar të orëve nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të një CPA. Ju atëherë keni 18 muaj për t'u ulur për të dhe të kalojë të gjitha katër pjesët e provimit CPA. Kështu që, ajo mund të marrë rreth 8 1/2 vjet për të bërë një CPA (pesë vjet të punës universitare, dy vjet në punë dhe 18 muaj për të kaluar provimin CPA). Kërkesat kohë EA Sa kohë duhet për të bërë një AK varet se çfarë vendi keni ndërmend për të praktikuar në dhe nivelin e edukimit dhe përvojës profesionale. Si nje shembull, ICAS ka katër opsione:
  1. rrugë të drejtpërdrejtë për hyrje të shkollave-leavers, e cila kërkon pesë vite të trajnimit me një punëdhënës ICAS-miratuar;
  2. rrugë diplomuar hyrje për të diplomuarit e universitetit, i cili kërkon tri vite të trajnimit me një punëdhënës ICAS-miratuar;
  3. rrugë profesionale hyrje për profesionistët e financave përvojë është për profesionistët themeluar me një diplomë universitare (njohur zyrtarisht si një ekuivalent në Mbretërinë e Bashkuar) ose pesë vjet përvojë relevante të punës dhe
  4. rrugët rruga që lejon anëtarët e Institutit Chartered e Financave Publike dhe kontabilitetit (CIPFA) mundësia për t'u bërë një anëtar i ICAS dhe të fitojnë AK emërtimin.
Ka dy rrugët; një mat ekspertizën përkatëse dhe të tjera, kompetenca praktike. Të dyja rrugët kërkojnë shtatë vjet përvojë post-kualifikimi. Të mirë "mollë-to-mollë" krahasimi do të ishte CPA = ICAS Pathway #2.

CPA vs AK: Kostot e certifikimit dhe Kërkesat

Sa kushton për të marrë patentën tuaj CPA është e ndryshueshme. Të gjitha shtetet kërkojnë që ju të fituar një minimum prej një diplomë bachelor në kontabilitet ose biznesit me duke përfshirë një numër të kurseve të kërkuara. Pothuajse të gjitha shtetet kërkojnë që ju të fitoni të paktën 150 orë e kreditit, si dhe. kështu, CPA arsimore juaj kërkon do të ndryshojnë në varësi të nëse ju ndjekur një diplomë master për të fituar juaj e fundit 25 orë e kreditit kolegj apo thjesht të marrë klasat e më shumë në programin shkallë tuaj universitar. Procesi i certifikimit në vetvete do të kushtojë rreth $3,000 duke përfshirë një duhur kurs shqyrtim CPA dhe tarifat e provimit. Pasi ju të kalojë provimin, ju do të duhet për të mbajtur licencën tuaj të vlefshme me të vazhdueshme krediteve arsimore të çdo viti. Këto ndryshojnë në çmim, por më të kushtojë në mes të $50-$100 në orë krediti. Shumica e shteteve kërkojnë rreth 40 kredite në vit. Mos u shqetësoni edhe pse. Nëse ju merrni një punë në një firmë e kontabilitetit publik, ata do të paguajnë për arsimimin tuaj të vazhdueshëm.
Kostoja për t'u bërë një AK varet nga vendi ku jetoni, arsimi dhe puna juaj përvoja dhe çfarë organizimi ju po aplikoni për të për marrjen kredenciale tuaj.
Për shembull, në qoftë se ju po aplikoni për ICAS dhe ju zgjidhni rrugët #1 dhe #2 (hyrje direkt nga shkolla ose universiteti) atëherë punëdhënësi juaj do të mbulojë shpenzimet. Nëse ju zgjedhin për Pathway #3 (përvojë profesionale), shpenzimet janë rreth £ 5750 - £ 13.900. shteg #4 (për anëtarët CIPFA) Shpenzimet janë £ 1.035 për atë rrugë përkatëse Ekspertiza. Për atë rrugë praktike Kompetencës, shpenzimet janë: £ 596 për kontratën e trajnimit; £ 1547 - £ 1935 për tarifat e klasës; £ 292 për tarifë provimit dhe £ 495 per vjetore anëtarësisë ICAS / CIPFA. Nëse ka të arsimit dhe të licencimit të vazhdueshme kërkesat, ata do të përcaktohet nga vendi në të cilin jeni duke punuar.

Kështu që, E cila është e mirë për ju?

Nëse jeni të interesuar për të punuar jashtë vendit ose në një kompani shumëkombëshe, atëherë ju duhet të zgjedhin për CPA. Ju mund të mësoni më shumë për mirë kurse CPA Prep këtu. alternativ, në qoftë se ju doni të filloni tuaj revizion Praktika në Indi, zgjedhin për AK. Përveç kësaj, provimi CA është më pak e kushtueshme në krahasim me provimin CPA. As një nga këto çertifikatat janë më mirë se sa të tjera. Ata janë thjesht të ndryshme dhe përdoret për qëllime të ndryshme. Ju mund të presin për të bërë në lidhje me të njëjtën pagë me dy kredencialet duke pasur parasysh se në vendin, vendi i punës, kompani, dhe përvojën e punës janë të njëjta. Ajo me të vërtetë vjen poshtë për atë që ju doni të bëni dhe ku ju dëshironi të punoni. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment