CPA vs CA (Chartered Accountant): Kang luwih kanggo Sampeyan?

CPA vs CA (Chartered Accountant): Kang luwih kanggo Sampeyan?

Updated:Juli 18, 2018
Bryce Welker, CPA

CPA vs. CA

Kang luwih? sebutan kang bakal bantuan Karir? Nalika panentu pilihan saka Profesi ing accountancy, sampeyan uga ing bingung milih antarane CPA utawa CA.

Pitakonan tombol sing mengkene iki apa CPA keuntungan path Karir utawa CA? Ana juara cetha amarga loro saringan bakal bantuan kanggo tuwuh skills technical Panjenengan, skills accountancy lan Manajemen bisnis. uga, duwe CPA lan CA kathah supaya merata nyebar accounting komersial lan umum - supaya saben kualifikasi menehi keluwesan maksimum bisa tengen industri.

Ayo dadi njupuk dipikir ing apa saben sertifikasi iki kuning kumpul lan beda utama antarane loro.

A Accountant Public Certified punika profesional sing duwe lulus ujian CPA diwenehi dening American Institute of Certified Akuntan Publik (AICPA) lan kawujud kabeh syarat pendidikan lan pengalaman karya gadhah njupuk ujian.

profesional iki ahli ing US GAAP, Federal tax income US, lan sawetara wilayah liyane saka accounting US lan hukum financial kayata audit. Senajan sertifikat iki ajeni saindhenging donya, iku sebutan US sertifikat sing profesional punika wewenang ing accounting US lan bisa kanggo nindakake audit lan pajak tugas sing profesional sing ora diijini kanggo nindakake.

Apa sing CA?

A Chartered Accountant (CA) punika profesional sing wis lulus ujian CA lan pendidikan sing dibutuhake ing negara utawa dheweke sertifikat.

Chartered Accountant

Ana akeh organisasi sing nyedhiyani pendidikan lan ujian kanggo CAs. A sawetara conto kalebu Institut Chartered Akuntan saka Skotlandia (ICAS), Institut Chartered Akuntan ing Inggris lan Wales (ICAEW), Institut Chartered Akuntan saka India (Ichhai) lan Canadian Institut Chartered Akuntan (Cica.)

Akuntan Chartered ing Kanada, Australia, New Zealand, Mexico lan Irlandia duwe persetujuan reciprocity karo Amerika Serikat. Yen wong bisa nglampahi ujian equivalency, padha bisa ing U.S. minangka CPAS.

CAs ahli ing IFRS lan standar accounting internasional. Sanadyan padha bisa duwe nangkep apik ing US GAAP, lagi ora dilatih ing wilayah iki minangka CPAS sing.

CPA vs CA: Path karir

The CPA sebutan bakal mbukak munggah kathah pilihan karir kanggo sampeyan. Sawisé njupuk sertifikat CPA sampeyan bisa ing macem-macem kothak accounting kayata Accounting International, internal & Auditing njaba, Consulting Services, Accounting Forensic, layanan Assurance, Taxation & Financial Planning etc. Kanthi pangenalan global sawijining, sampeyan bakal nemokake panggonan paling apik kanggo bisa ing ngendi wae ing akèh negara.

Kajaba, CA Perancangan uga bakal nyedhiyani sampeyan akeh opsi ing wilayah khusus Accounting kayata Auditing, Taxation, Corporate Finance, Hukum Corporate. Sawisé njupuk Certification CA sampeyan bisa salah siji karya ing ana perusahaan ndhuwur Accountancy utawa sampeyan bisa miwiti laku profesional sawijining dhewe.

CPA vs CA: upah

Loro-lorone CPAS lan upah CAs gumantung lokasi geografis Panjenengan, jeneng pegawean, lan taun pengalaman. Mangkono, padha beda-beda drastis.

Dipuntampi Agent Salary

Gaji belekan kanggo CPA ing U.S. punika $62,410 lan gaji belekan kanggo CA ing U.K. punika £ 34.637 ($44,849 USD). Loro-lorone sertifikasi duwe gaji mobilitas munggah gedhe lan saben bisa nggawe $150,000 utawa liyane saben taun gumantung ing posisi lan tingkat pengalaman.

CPA vs CA: Requirements wektu

Iku sethitik luwih lugas dadi CPA ing syarat-syarat syarat wektu. Sampeyan kudu wis rampung 150 jam kredit lulus lan sampeyan kudu uga wis makarya nomer tartamtu saka jam ing pengawasan langsung saka CPA. Sampeyan banjur duwe 18 sasi lungguh lan pass kabeh papat saka ujian CPA. dadi, bisa njupuk bab 8 1/2 taun dadi CPA (limang taun karya lulus, rong taun ing Proyek lan 18 sasi kanggo pass ujian CPA).

syarat wektu EA

Suwene iku njupuk kanggo dadi CA gumantung negara apa rencana kanggo laku lan tingkat pendidikan lan pengalaman profesional. Minangka conto, ing ICAS wis papat opsi:

  1. route entri Direct kanggo sekolah-leavers, kang mbutuhake limang taun latihan karo juragan ICAS-disetujoni;
  2. route entri lulusan kanggo lulusan universitas, kang mbutuhake telung taun saka latihan karo juragan ICAS-disetujoni;
  3. route entri profesional kanggo profesional finance ngalami iku kanggo profesional diadegaké kanthi gelar universitas (sacara resmi diakoni minangka padha karo UK) utawa limang taun pengalaman karya cocog lan
  4. Ing jalur rute sing ngijini anggota saka The Chartered Institute of Finance Public lan Accountancy (CIPFA) kesempatan kanggo dadi anggota ICAS lan entuk CA sebutan.

Ana rong jalur; siji ngukur kaprigelan cocog lan liyane, kepinteran praktis. Loro jalur sing pitung taun pengalaman kirim-kualifikasi.

Paling "apples-kanggo-apples" comparison bakal CPA = ICAS Pathway #2.

CPA vs CA: Biaya sertifikat lan Requirements

Carane akeh iku biaya kanggo njaluk lisènsi CPA iku global. Kabeh negara sing sing entuk minimal gelar sarjana ing accounting utawa bisnis karo kalebu sawetara Kursus dibutuhake. Meh kabeh negara sing sing entuk paling 150 jam kredit uga. Mangkono, Panjenengan CPA pendidikan mbutuhake bakal gumantung yen nguber gelar master kanggo entuk pungkasan 25 jam kredit College utawa mung njupuk kelas liyane ing program sarjanane Panjenengan.

Proses sertifikat dhewe bakal biaya $3,000 kalebu review mesthi CPA tepat lan Fees ujian. Sawise sampeyan pass ujian, sampeyan uga kudu tetep lisènsi Panjenengan bener karo kridit terus pendidikan saben taun. Iki beda-beda ing rega nanging paling biaya antarane $50-$100 saben jam kredit. Paling sing sak 40 kridit saben taun. Aja padha sumelang sanadyan. Yen kowe njaluk proyek ing tenan accounting umum, padha mbayar kanggo pendidikan terus Panjenengan.

Biaya kanggo dadi CA gumantung ing negara sampeyan manggon ing, pendidikan lan karya pengalaman lan apa organisasi sing nglamar kanggo kanggo nggayuh credential Panjenengan.

Tuladhane, yen sing nglamar kanggo ICAS lan milih dalan #1 lan #2 (entri langsung saka sekolah utawa universitas) banjur juragan bakal nutupi biaya. Yen sampeyan milih kanggo Pathway #3 (experienced Professional), biaya sing kira-kira £ 5.750 - £ 13.900. pathway #4 (kanggo anggota CIPFA) Biaya sing £ 1.035 kanggo Keahlian Pathway Cocog.

Kanggo Kompetensi Pathway Praktis, biaya sing: £ 596 kanggo kontrak training; £ 1.547 - £ 1.935 Fees kelas; £ 292 kanggo ragad ujian lan £ 495 kanggo iuran anggota ICAS / CIPFA taunan. Yen ana terus syarat pendidikan lan lisensi, padha bakal ditemtokake dening negara sing digunakake.

dadi, Kang luwih kanggo Sampeyan?

Yen sampeyan kasengsem ing apa luar negeri utawa ing perusahaan multinasional, sampeyan kudu milih kanggo CPA. Sampeyan bisa mangerteni sing luwih lengkap bab Kursus CPA terusan paling kene. Utawa, yen sampeyan pengin miwiti dhewe audit laku ing India, milih kanggo CA. tambahan, ujian CA kurang larang regane minangka dibandhingake ujian CPA.

Sanadyan siji saka sertifikasi sing luwih apik tinimbang liyane. Padha mung beda lan digunakake kanggo macem-macem tujuan. Sampeyan bisa nyana kanggo nggawe babagan gaji padha karo loro Diverifikasi diwenehi yen lokasi, posisi proyek, perusahaan, lan pengalaman karya sing padha. Iku pancene rawuh mudhun kanggo apa sing arep kanggo apa lan endi sing arep digarap.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment