CIA vs CPA: Sertifikasi nu Leuwih hade Kanggo Anjeun?

CIA vs CPA: Sertifikasi nu Leuwih hade Kanggo Anjeun?

Updated:Oktober 23, 2018
Bryce Welker, CPA
Naon hadé CIA vs CPA Ieu pertanyaan tricky ngajawab: Kudu jadi Certified auditor publik internal (CIA) atanapi Certified Akuntan Publik (CPA)? Duanana aya dimangfaatkeun Kapercayaan profésional anu ningkatkeun kaahlian anjeun sarta maju karir Anjeun, tapi kumaha anjeun milih? Hayu urang mimitian ku ngarecah naon unggal credential ngabutuhkeun dina watesan commitments waktos, upaya, jeung waragad.

Naon téh CPA?

Certified Accountants Public diharepkeun nedunan jobs maranéhanana ethically. kunaon? Sabab jawab ngajalankeun jobs patali akuntansi umum jeung ngalaporkeun keuangan, kayaning Nyiapkeun pernyataan finansial, préparasi pajeg, jeung catetan ngajaga-sadayana saluyu jeung kode set standar. CPAs nu hijina jalma jum'atan diidinan asup tur ngalebetkeun pernyataan finansial ka IRS. Jadi CPA a anjeun kudu lulus ujian CPA notorious nu urusanna ku AICPA. Ieu ngawengku 4 bagian: Administrasi sarta Auditing, Lingkungan bisnis jeung Konsép, Ngalaporkeun Akunting Financial, and Regulation.
Jadi CPA a anjeun kudu lulus ujian CPA notorious nu urusanna ku AICPA

Naon téh CIA?

Certified internal Auditors museurkeun ampir éksklusif on ngajalankeun audits internal tina financials hiji parusahaan jeung Controllers internal. CIAs bisa oge ngalakukan audits sistem informasi, minuhan jeung protokol internal sejenna konci. Ieu peran anu merlukeun anjeun salawasna kudu jeung abide ku standar etika luhur. Kawas CPA a, pikeun jadi CIA kedah lulus hiji ujian. Ujian CIA urusanna ku Institute of internal Auditors (IIA) sarta diwangun ku 3 bagian: Pangaweruh bisnis keur Auditing internal, Praktek Auditing internal, sarta kabutuhan poko tina Auditing internal. Anjeun tiasa diajar ngeunaan kursus pangalusna CIA prep Ieuh.

Bedana antara CPA vs EA

CIA vs CPA: Syarat sertifikasi

Pikeun jadi CIA, anjeun kudu minuhan sarat di handap:
  • Geus earned gelar opat taun pos-sekundér tina hiji universitas accredited. (Ieu bisa Cirian kalawan pangalaman gawé; boh lima taun pangalaman gawé gandeng dua taun sarakola pos-sekundér, atanapi tujuh taun gawé auditing diverifikasi.)
  • Dua taun pangalaman gawé Inok diverifikasi (gelar master bisa ngagantikeun pikeun sataun)
  • Lulus 3-bagian CIA Ujian
  • Mayar sakabéh aplikasi tur ujian waragad lumaku
  • Nepikeun hiji bentuk karakter Rujukan ditandatanganan ku CIA, CGAP, CCSA, CFSA, CRMA, atawa ngawas karya Anjeun
  • Satuju abide ku Code anu IIA ngeunaan Etika
  • Nyadiakeun bukti idéntifikasi
Waktu diperlukeun pikeun jadi CIA variasina greatly, dumasar kana éta loba pilihan pikeun nohonan atikan / sarat pangalaman gawé. Anjeun bakal peryogi 4 taun di kuliah earn gelar sarjana Anjeun. Lajeng anjeun bakal kedah 2 taun pangalaman gawé disatujuan, nu brings total ka 6 taun. IIA ngamungkinkeun 4 taun lulus ujian (nu ogé boga laju pass pisan low), kitu deui bisa nyandak nu 10 taun jadi Certified. syarat waktu EA Pikeun Janten hiji CPA, anjeun kudu minuhan sarat di handap:
  • Minuhan sarat atikan jeung pangalaman dina US. kaayaan nu anjeun bade dilisensikeun. Ieu béda ti kaayaan keur kaayaan, tapi sacara umum sarat ménta anjeun mibanda sahanteuna hiji gelar opat taun di akuntansi, bisnis atawa widang nu patali AND dua taun gawé akuntansi umum
  • Lulus opat-bagian CPA Ujian
  • Mayar sakabéh aplikasi tur ujian waragad lumaku
Kuring niatna ajak anjeun raket nalungtik sarat nagara anjeun méméh staring lalampahan CPA Anjeun. CIAs kawas, anu nasional Certified, CPAs kudu ménta lisénsi pikeun tiap kaayaan nu aranjeunna latihan. Anjeun bakal méakkeun sabudeureun 5 taun meunang jajaka anjeun jeung / atawa gelar master pikeun minuhan 150 sarat kiridit jam pikeun jadi CPA. Lamun kaayaan anjeun merlukeun pangalaman gawé, lajeng nambahkeun sejen 2 taun. The AICPA ngamungkinkeun 18 bulan ka lulus ujian CPA. Yén sagala nambahan nepi ka 8 ½ taun.

CIA vs CPA: Ujian nu

Ujian CIA nya 100% ngitung basis na ngawengku tilu bagian misah:
  • bagean 1: Dasar Inok internal
  • bagean 2: Praktek Inok internal
  • bagean 3: Unsur Pangaweruh Inok internal
Anjeun tiasa nyandak ujian CIA iraha wae sapanjang taun iraha wae salah sahiji 500+ Pearson VUE puseur sabudeureun dunya. ujian anu ditawarkeun dina 16 basa, kaasup Arab, Cina (tradisional), Inggris, Perancis, Jerman, Ibrani, Indonesian, Italia, Jepang, Koréa, ngagosok, Portugis, Rusia, Spanyol, Turki, jeung Thailand. Mun anjeun hiji anggota IIA, biaya tina nalungtik nyaeta $990. Non-anggota kudu mayar harga pinuh di $1,150, naha nu mangrupa dinya sia waktos Anjeun jadi hiji anggota IIA. Ujian CPA diwangun ku opat bagian:
  • Inok na Attestation (AUD)
  • Akunting financial ngalaporkeun (tebih)
  • Aturan (Reg)
  • Lingkungan bisnis jeung Konsép (BEC)
Kawas Ujian CIA, Ujian CPA nyaeta 100% komputer dumasar. Sanajan, eta wungkul nu dikaluarkeun liwat Prometric Tés puseur salila opat jandéla dua-bulan sapanjang taun. ujian teu ditawarkeun dina Maret, Juni, September atanapi Désémber. Biaya Ujian CPA variasina ku kaayaan / yurisdiksi, tapi sacara umum Bulan ti $600 ka $800 pikeun sakabéh opat bagian.

CIA vs CPA: gaji

Enrolled Agen Gaji dina umumna, CPAs earn rada leuwih ti CIAs, tapi ieu sadayana gumantung kana judul pakasaban CIA urang. faktor sejenna bisa nangtukeun hiji CIA atawa CPAs gaji, kayaning lokasi, gelar, jeung taun pangalaman bakal nangtukeun gaji Anjeun. Gaji median keur CPA hiji $62,123 jeung $59,677 keur CIA. Nembe aya geus mangrupa paménta heightened pikeun akuntabilitas tightened jeung ngaronjat scrutiny., tumuwuhna karir pembuatan optimistis pikeun duanana CIAs na CPAs.

janten, Nu Leuwih hade?

Enrolled Agen vs CPA Tangtosna, ieu sadayana gumantung kana naon rék ngalakukeun. The sertifikasi CIA nya gampang ménta batan CPA saprak ujian anu fokus kana 1 aspék utama akuntansi, sedengkeun ujian CPA ieu dumasar kana 4. Mun anjeun mikaresep karya jéntré tur nalungtik, nu sertifikasi CIA bakal dianggo kaluar ogé pikeun anjeun. Di sisi anu sanésna, CPA hiji ogé bisa ngalakukeun pagawean auditing tapi boga kasempetan karir langkung di wewengkon pajeg sarta ngalaporkeun, nyieun hiji credential langkung serbaguna. Lamun resep auditing, pajeg, ngalaporkeun na angger, lajeng jalur CPA bakal jadi pangalusna keur anjeun. Mun rék standout malah leuwih dina dunya finansial, anjeun bisa balik pikeun duanana! Ngamimitian lalampahan CPA Anjeun, Anjeun kudu mimitian ku nalungtik naon marios tangtu kudu make kana diajar pikeun ujian. Ieu hambalan badag kahiji!
Bandingkeun TOP CIA review kursus-kursus
Neangan anu pangalusna CPA marios Tangtu

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
  • margaret
    Posted at 25 Maret, 2018 16:31 PM Reply

    Ke 'na Mofumahali Margaret Robinson, k'hamphani ea litefello e ikemetseng e fanang ka thuso ho batho ba tloaelehileng ba hlokang thuso ea lichelete. U hloka ka potlako mokitlane ho lefella sekoloto sa hao kapa ho eketsa khoebo ea hau? Haeba u lahliloe ke libanka le mekhatlo e meng ea lichelete? Haeba u hloka mokitlane o kopantsoeng kapa mokitlane? Mona ke monyetla oa ho tlisa mathata a lichelete. u na le mokitlane o mobe kapa u hloka chelete ea ho kenya chelete khoebong ho lefa phaello ea 2% ea phaello, litlhoko tsa lichelete bakeng sa batho ba lefa likoloto, ho alima chelete. Ke tlameha ho u tsebisa hore rea tšepahala haholo 'me re ikemiselitse ho fa mokotlane chelete ea mokitlane. Kahoo re ikopanye le rona kajeno ka e-mail ho ([email protected])