CIA vs PKSH: E cila Certifikimi është mirë për ju?

CIA vs PKSH: E cila Certifikimi është mirë për ju?

Updated:tetor 21, 2018
Bryce Welker, CPA
Çfarë është më mirë CIA vs CPA Kjo është një pyetje e ndërlikuar për t'iu përgjigjur: Duhet të bëhet një Certified Auditori i Brendshëm (CIA) ose Kontabilist i Certifikuar Publik (CPA)? Të dyja janë respektuar kredencialet profesionale që përmirësojnë aftësitë tuaja dhe të çuar përpara karrierën tuaj, por si mund të zgjidhni? Le të fillojmë duke thyer atë që çdo kredenciale do të kërkojë në drejtim të angazhimeve kohore, përpjekje, dhe kostot.

Çfarë është një CPA?

Kontabilistëve Publik të Çertifikuar pritet të kryejnë punët e tyre etike. Përse? Për shkak se ata janë përgjegjës për punë kryejnë lidhen me kontabilitetin publik dhe raportimit financiar, të tilla si përgatitjen e deklaratës financiare, përgatitjen e taksave, dhe rekord mbajtjen-të gjitha në përputhje me një kod të caktuar të standardeve. CPAs janë të vetmit njerëz lejuar ligjërisht për të nënshkruar dhe të paraqesë pasqyra financiare të IRS. Për t'u bërë një CPA ju duhet të kalojë provimin CPA famëkeq që është administruar nga AICPA-ja. Ai përbëhet nga 4 pjesë: Kontabilitet dhe Auditim, Mjedisit të Biznesit dhe Konceptet, Raportimi Financiar i Kontabilitetit, and Regulation.
Për t'u bërë një CPA ju duhet të kalojë provimin CPA famëkeq që është administruar nga AICPA-ja

Çfarë është një i CIA-s?

Certifikuar Auditorët e Brendshëm të përqëndrohet ekskluzivisht në kryerjen e auditimeve të brendshme të Financials të kompanisë dhe kontrollorëve të brendshme. CIAS gjithashtu mund të kryejnë auditime të sistemeve të informacionit, pajtueshmërisë dhe protokollet e tjera kyçe të brendshme. Ky është roli që kërkon nga ju që gjithmonë të ketë dhe të veprojnë në përputhje me standarde të larta etike. Ashtu si një CPA, të bëhet një CIA-s duhet të kalojnë një provim. Provimi CIA administrohet nga Instituti i Auditorëve të Brendshëm (IIA) dhe përbëhet nga 3 pjesë: Njohuri të biznesit për Auditimin e Brendshëm, Praktika e Auditimit të Brendshëm, dhe Essentials e Auditimit të Brendshëm. Ju mund të mësoni më shumë për mirë kurse Prep CIA-s këtu.

Dallimet në mes PKSH vs EA

CIA vs PKSH: kërkesat e çertifikimit

Për t'u bërë një i CIA-s, ju duhet të plotësojnë kërkesat e mëposhtme:
 • Kanë fituar diplomë katër-vjeçar post-sekondar nga një universitet i akredituar. (Kjo mund të zëvendësohet me përvojë pune; ose pesë vjet përvojë pune së bashku me dy vjet të shkollimit post-sekondar, apo shtatë vitet e punës verifikuar auditimit.)
 • Dy vjet përvojë pune verifikuar auditimit (një diplomë master mund të zëvendësojnë për një vit)
 • Pass 3-pjesë CIA provimin
 • Paguar të gjitha aplikimit dhe provimit tarifat e aplikueshme
 • Dorëzojnë një formular Simboli nënshkruar nga një CIA-s, CGAP, CCSA, CFSA, CRMA, ose mbikëqyrësi juaj të punës
 • Pajtohen t'i përmbahen Kodit të Etikës të IIA-së
 • Të sigurojë prova të identifikimit
Koha e nevojshme për të bërë një CIA ndryshon në masë të madhe, bazuar në mundësitë e shumta për përmbushjen / kërkesat e arsimit përvojë pune. Ju do të duhet 4 vjet në kolegj për të fituar diplomën universitare. Atëherë ju do të duhet 2 vjet përvojë pune të miratuar, e cila sjell totalin në 6 vjet. IIA lejon 4 vjet për të kaluar provimin (e cila gjithashtu ka një shkallë shumë të ulët të kalojë), kështu që ajo mund të marrë ju 10 vjet për të bërë të certifikuar. Kërkesat kohë EA Për t'u bërë një CPA, ju duhet të plotësojnë kërkesat e mëposhtme:
 • Takohen arsimit dhe përvojën e kërkesat e U.S. gjendja në të cilën ju do të jetë i licencuar. Këto janë të ndryshme nga shteti në shtet, por në përgjithësi kërkesat t'ju kërkojë që të ketë të paktën një diplomë katër-vjeçar në kontabilitet, biznesit ose fusha të ngjashme dhe dy vjet të punës së përgjithshme të kontabilitetit
 • Pass katër-seksion CPA provimin
 • Paguar të gjitha aplikimit dhe provimit tarifat e aplikueshme
Unë ju inkurajojmë fuqimisht të hetuar nga afër kërkesat e shtetit tuaj para se të ndezur udhëtimin tuaj CPA. CIAS Ndryshe, të cilët janë të certifikuar në nivel kombëtar, CPAs duhet të marrë një licencë për çdo shtet në të cilin ata praktikë. Ju do të shpenzojnë rreth 5 vjet duke marrë bachelor tuaj dhe / ose diplomë master të përmbushë 150 Kërkesa orë e kreditit për të bërë një CPA. Nëse shteti juaj kërkon përvojë pune, pastaj shtoni një tjetër 2 vjet. AICPA-ja i lejon 18 muaj për të kaluar provimin CPA. Që të gjitha shton deri në 8 ½ vjet.

CIA vs PKSH: Provimi

Provimi CIA është 100% llogaritur me bazë dhe përbëhet nga tri pjesë të veçanta:
 • pjesë 1: Bazat e Auditimit të Brendshëm
 • pjesë 2: Praktika e Auditimit të Brendshëm
 • pjesë 3: Elementet Njohuri e Auditimit të Brendshëm
Ju mund të marrë provimin e CIA-s në çdo kohë gjatë gjithë vitit, në çdo një nga 500+ Pearson VUE qendrat në mbarë botën. Provimi është ofruar në 16 Gjuhë, duke përfshirë Arabisht, kinez (tradicional), anglisht, frëngjisht, gjermanisht, hebraik, indonezian, italian, japonez, korean, polonisht, portugalisht, rusisht, Spanjisht, turk, dhe Thai. Nëse ju jeni një anëtar i IIA, kostoja e shqyrtojmë është $990. Jo-anëtarët duhet të paguajnë çmimin e plotë në $1,150, e cila është arsyeja pse ajo është koha juaj e vlefshme për t'u bërë një anëtare e IIA. Provimin CPA është i përbërë nga katër seksione:
 • Auditimit dhe Vertetim (AUD)
 • Kontabilitetin dhe raportimin financiar (FAR)
 • rregullim (REG)
 • Mjedisit të Biznesit dhe Konceptet (BEC)
Si provimin e CIA-s, CPA provimin është 100% bazuar kompjuter. megjithatë, ajo është administruar vetëm përmes Qendrave të Testimit Prometric gjatë katër dritare dy-mujore gjatë gjithë vitit. Provimi nuk është ofruar në mars, qershor, Shtator ose dhjetor. Kostoja e provimit CPA ndryshon nga shteti / juridiksioni, por në përgjithësi varion nga $600 në $800 për të gjitha katër seksione.

CIA vs PKSH: pagat

Enrolled Agent Paga përgjithësisht, CPAs fitojnë pak më shumë se CIAS, por kjo varet mbi të gjitha titullin e punës të CIA-s. Faktorë të tjerë mund të përcaktojë një të CIA-s apo CPAS pagë, të tilla si vendndodhja, titull, dhe vjet përvojë do të përcaktojë pagën tuaj. Paga mesatare për një CPA është $62,123 dhe $59,677 për CIA-n. Kohët e fundit ka pasur një kërkesë të rritur për llogaridhënie shtrënguar dhe rritjen e kontrollit., marrje rritjen e karrierës optimist për të dy CIAS dhe CPAs.

Kështu që, I cili është më i mirë?

Regjistruar Agjenti vs CPA Sigurisht, Kjo gjitha varet nga ajo që ju doni të bëni. Certifikimit CIA është më e lehtë për të marrë se AQP që provimi është e fokusuar në 1 Aspekti kryesor i kontabilitetit, kurse provimin CPA është i bazuar në 4. Nëse ju të gëzojnë punën detajuar dhe hetimin, certifikimi CIA do të punojnë jashtë mirë për ju. Ne anen tjeter, një CPA mund të bëjë punën e auditimit, por ka më shumë mundësi të karrierës në fushën e tatimeve dhe raportimit, duke krijuar një kredenciale më të gjithanshëm. Nëse preferoni auditimin, taksë, raportimit dhe rregullimi, atëherë rruga CPA do të jetë mirë për ju. Nëse ju doni të njeri i shquar edhe më shumë në botën financiare, ju mund të shkoni për të dy! Për të filluar udhëtimin tuaj CPA, ju duhet të fillojë me hulumtimin çfarë Rishikimi sigurisht që ju duhet të përdorni për të studiuar për provimin e. Ky është hapi i parë i madh!
KRAHASO TOP CIA KURSE SHQYRTIMI
Gjej më të mirë KURS CPA SHQYRTIMI

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
 • margaret
  Posted at 25 marsh, 2018 16:31 PM Reply

  Ke 'na Mofumahali Margaret Robinson, k'hamphani ea litefello e ikemetseng e fanang ka thuso ho batho ba tloaelehileng ba hlokang thuso ea lichelete. U hloka ka potlako mokitlane ho lefella sekoloto sa hao kapa ho eketsa khoebo ea hau? Haeba u lahliloe ke libanka le mekhatlo e meng ea lichelete? Haeba u hloka mokitlane o kopantsoeng kapa mokitlane? Mona ke monyetla oa ho tlisa mathata a lichelete. u na le mokitlane o mobe kapa u hloka chelete ea ho kenya chelete khoebong ho lefa phaello ea 2% ea phaello, litlhoko tsa lichelete bakeng sa batho ba lefa likoloto, ho alima chelete. Ke tlameha ho u tsebisa hore rea tšepahala haholo 'me re ikemiselitse ho fa mokotlane chelete ea mokitlane. Kahoo re ikopanye le rona kajeno ka e-mail ho ([email protected])