CIA vs CPA: Certification kang Luwih Kanggo Sampeyan?

CIA vs CPA: Certification kang Luwih Kanggo Sampeyan?

Updated:Juli 18, 2018
Bryce Welker, CPA
Apa luwih apik CIA vs CPA Iku pitakonan angel kanggo njawab: Apa sampeyan dadi Certified Auditor Internal (CIA) utawa Certified Accountant Public (CPA)? Loro-lorone sing dihormati Diverifikasi profesional sing nambah skills lan advance Karir, nanging carane kowe milih? Ayo dadi miwiti dening bejat mudhun apa saben credential mbutuhake ing syarat-syarat kesepakatan wektu, gaweyan, lan biaya.

Apa CPA?

Certified Akuntan Publik sing samesthine kanggo nindakake proyek sing ethically. Apa? Amarga padha tanggung jawab kanggo Performing proyek related kanggo accounting umum lan Reporting financial, kayata nyepakaké statement financial, preparation tax, lan ngrekam tetep-kabeh sesuai karo kode pesawat saka standar. CPAS sing mung wong sah diijini kanggo mlebu lan ngirim financial statements kanggo IRS. Kanggo dadi CPA sampeyan kudu pass ujian CPA jahat sing diterbitake dening AICPA. Iku kasusun saka 4 bagean: Accounting lan Auditing, Lingkungan lan Concepts, Reporting Accounting, and Regulation.
Kanggo dadi CPA sampeyan kudu pass ujian CPA jahat sing diterbitake dening AICPA

Apa CIA?

Certified Internal auditor fokus meh istimewa ing Performing audit internal financials perusahaan lan pengontrol internal. CIAs uga bisa nindakake audit saka sistem informasi, tundhuk lan protokol internal liyane tombol. Iki peran sing mbutuhake sampeyan tansah lan ana dening sopan standar dhuwur. Kaya CPA a, dadi CIA kudu nglampahi ujian. Ujian CIA iki diterbitake dening Institut Internal auditor (IIA) lan kasusun saka 3 bagean: Kawruh Bisnis Auditing Internal, Laku kang Auditing Internal, lan Essentials of Auditing Internal. Sampeyan bisa mangerteni sing luwih lengkap bab Kursus paling CIA terusan kene.

Ing beda antarane CPA vs EA

CIA vs CPA: Requirements Certification

Kanggo dadi CIA, sampeyan kudu syarat ing ngisor iki:
  • Wis entuk gelar papat taun kirim-secondary saka universitas terakreditasi. (Iki bisa diganti karo pengalaman karya; salah siji limang taun pengalaman karya gegandhengan karo rong taun sekolah kirim-secondary, utawa pitu taun karya audit diverifikasi.)
  • Rong taun pengalaman karya audit diverifikasi (gelar master bisa sulih kanggo setahun)
  • Langkah 3-part CIA Exam
  • Pay kabeh aplikasi lan ujian Fees ditrapake
  • Kirim Formulir Karakter Reference mlebu dening CIA, CGAP, CCSA, CFSA, CRMA, utawa supervisor karya
  • Setuju kanggo Code ing IIA kang Etika
  • Nyedhiyani bukti identifikasi
Ing wektu sing dadi CIA beda-beda gumantung nemen, adhedhasar akeh opsi kanggo patemon ing pendidikan / syarat pengalaman karya. Sampeyan kudu 4 taun ing College kanggo entuk sarjanane Panjenengan. Sampeyan kudu 2 taun saka pengalaman karya disetujoni, kang ndadekke total kanggo 6 taun. IIA ngidini 4 taun kanggo pass ujian (kang uga nduwèni tingkat pass banget kurang), supaya bisa nggawa sampeyan 10 taun dadi certified. syarat wektu EA Dadi CPA, sampeyan kudu syarat ing ngisor iki:
  • Syarat pendidikan lan pengalaman saka U.S. negara sing arep kanggo dilisensi. Iki beda saka negara kanggo negara, nanging ing umum syarat takon sampeyan duwe paling jurusan papat-taun ing accounting, bisnis utawa lapangan related lan rong taun karya accounting umum
  • Langkah papat-bagean CPA Exam
  • Pay kabeh aplikasi lan ujian Fees ditrapake
Aku kasurung kanggo rapet neliti syarat negara sadurunge dibintangi lelampahan CPA Panjenengan. CIAs Kados, sing nasional certified, CPAS kudu diwenehi lisensi kanggo saben negara kang padha laku. Sampeyan bakal nglampahi watara 5 taun njupuk sarjana lan / utawa gelar master kang kanggo nepaki 150 requirement kredit jam kanggo dadi CPA. Yen negara mbutuhake pengalaman karya, banjur nambah liyane 2 taun. The AICPA ngidini 18 sasi kanggo pass ujian CPA. Sing kabeh nambah nganti 8 setengah taun.

CIA vs CPA: Exam ing

Exam CIA punika 100% ngétung basis lan kasusun saka telung bagean kapisah:
  • Part 1: Dasar Audit Internal
  • Part 2: Laku Audit Internal
  • Part 3: Unsur Knowledge Audit Internal
Sampeyan bisa njupuk ujian CIA ing sembarang wektu taun ing salah siji saka 500+ Pearson VUE pusat ing saindhenging donya. Ujian wis ana ing 16 basa, kalebu Arab, Chinese (tradisional), Inggris, French, German, Hebrew, Indonesia, Italia, Japanese, Korean, Polish, Portugis, Russian, Spanyol, Turkish, lan Thai. Yen sampeyan iku anggota IIA, biaya saka nliti punika $990. Non-anggota kudu mbayar rega lengkap ing $1,150, kang kok iku worth wektu kanggo dadi anggota IIA. Exam CPA digawe sekawan bagean:
  • Audit lan Attestation (AUD)
  • Financial Accounting lan Reporting (Tebih)
  • Peraturan (REG)
  • Lingkungan lan Concepts (BEC)
Kaya Exam CIA, Exam CPA iku 100% komputer adhedhasar. Nanging, iku mung diterbitake liwat Prometric Testing Pusat sak papat windows rong sasi ing saindhenging taun. Ujian wis ora ana ing Maret, Juni, September utawa Desember. Ing biaya saka Exam CPA beda-beda gumantung dening negara / ukum, nanging umume kisaran saka $600 kanggo $800 kanggo kabeh papat bagean.

CIA vs CPA: upah

Dipuntampi Agent Salary Umumé, CPAS entuk rada luwih saka CIAs, nanging iki kabeh gumantung ing job title CIA kang. faktor liyane bisa nemtokake CIA utawa CPAS gaji, kayata lokasi, judhul, lan taun pengalaman bakal nemtokake gaji. Gaji belekan kanggo CPA iku $62,123 lan $59,677 kanggo CIA. Bubar ana wis dikarepake heightened kanggo tanggung tightened lan tambah nliti., wutah karir nggawe optimistis loro CIAs lan CPAS.

dadi, Kang Luwih?

Dipuntampi Agent vs CPA mesthi, iki kabeh gumantung ing apa sing arep kanggo apa. Ing sertifikat CIA luwih gampang diwenehi saka CPA wiwit ujian wis fokus ing 1 aspek utama saka accounting, déné ujian CPA adhedhasar 4. Yen sampeyan seneng karya rinci lan ngamati, ing sertifikat CIA bakal bisa metu uga kanggo sampeyan. Ing tangan liyane, CPA uga bisa nindakake karya audit nanging wis Karir kesempatan liyane ing dhaerah pajak lan nglaporake, nggawe credential liyane Versatile. Yen luwih seneng audit, tax, Reporting lan angger-angger, banjur rute CPA bakal paling apik kanggo sampeyan. Yen sampeyan pengin standout malah liyane ing donya financial, sampeyan bisa mbukak kanggo loro! Kanggo miwiti lelampahan CPA Panjenengan, sampeyan kudu miwiti dening nggoleki apa maneh mesthi sampeyan kudu nggunakake kanggo sinau kanggo ujian. Iki langkah pisanan amba!
Mbandhingaké TOP CIA REVIEW NYC
Golek THE BEST CPA REVIEW KURSUS

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment
  • margaret
    Posted at 25 Maret, 2018 16:31 PM Reply

    Ke 'na Mofumahali Margaret Robinson, k'hamphani ea litefello e ikemetseng e fanang ka thuso ho batho ba tloaelehileng ba hlokang thuso ea lichelete. U hloka ka potlako mokitlane ho lefella sekoloto sa hao kapa ho eketsa khoebo ea hau? Haeba u lahliloe ke libanka le mekhatlo e meng ea lichelete? Haeba u hloka mokitlane o kopantsoeng kapa mokitlane? Mona ke monyetla oa ho tlisa mathata a lichelete. u na le mokitlane o mobe kapa u hloka chelete ea ho kenya chelete khoebong ho lefa phaello ea 2% ea phaello, litlhoko tsa lichelete bakeng sa batho ba lefa likoloto, ho alima chelete. Ke tlameha ho u tsebisa hore rea tšepahala haholo 'me re ikemiselitse ho fa mokotlane chelete ea mokitlane. Kahoo re ikopanye le rona kajeno ka e-mail ho ([email protected])