CFA vs FRM: Nu sertifikasi nyaeta Leuwih alus?

CFA vs FRM: Nu sertifikasi nyaeta Leuwih alus?

Updated:Juli 16, 2018
Bryce Welker, CPA

Nyaeta CFA atanapi FRM Leuwih alus keur Karir anjeun?

Ieu salah sahiji patarosan nu pangseringna ditanya yén siswa kudu nyieun nalika mutuskeun maju careers maranéhanana di keuangan. pilihan Anjeun penting lantaran tiap tina certifications nyokot loba gawé teuas, duit jeung waktu. pilihan bisa hésé lamun teu sadar beda konci na. Beda primér antara CFA na FRM certifications teh jejer nu katutupan. CFA nyertakeun sauntuyan lega jejer di keuangan kawas keuangan perusahaan, manajemén portopolio, akuntansi, panghasilan tetep, tur turunan. Di sisi anu sanésna, FRM mangrupakeun husus dina manajemen résiko. oge, CFA prepares anjeun ogé keur careers di bank investasi, manajemén portopolio, panalungtikan finansial. FRM ieu cocog pikeun jalma anu rék nyieun karir di manajemén resiko di bank, departemén perbendaharaan atanapi di assessments résiko.

Naon téh CFA?

CFA nangtung pikeun Chartered Financial analis sarta mangrupakeun sertifikasi earned ngaliwatan CFA Institute. CFAs aya spesialis di manajemén investasi. Sababaraha judul proyek populér dicekel ku CFAs kaasup manajer portopolio, analis panalungtikan, sarta bankir investasi. Éta ogé condong dianggo di keuangan perusahaan.

Naon FRM a?

FRM nangtung pikeun Manajer Risk Financial tur mangrupakeun sertifikasi ditawarkeun ku Badan Asosiasi Global tina Profesional Risk. GARP jeung sertifikasi FRM nu diakuan sacara internasional. FRMs assess resiko hiji organisasi urang sarta ngamekarkeun strategi pikeun ngaleutikan atawa offset eta. Éta bisa kapanggih gawe dina perbankan, korporasi, firms manajemén asset, jeung pamaréntah.

CFA vs FRM: Syarat sertifikasi

Dina raraga jadi CFA, anjeun kudu enroll dina program sertifikasi ditawarkeun ku CFA Institute. Enroll dina program, Anjeun perlu gelar opat taun atanapi kombinasi pangalaman pendidikan / karya jeung lulus ujian tilu-bagian ngawengku jejer di handap:
  • étika
  • Manajemén portopolio
  • Akunting
  • Keuangan perusahaan
  • panghasilan tetep
  • Investasi equity
Butuh ngeunaan 300 jam tina waktu ulikan maot unggal tingkat ujian CFA. oge, pikeun nampa piagam nu, Anjeun kudu gaduh fours taun pangalaman gawé patali handapeun hiji CFA. Anjeun oge kudu jadi anggota CFA Institute.
Lamun hoyong janten FRM a, anjeun kudu lulus ujian dua-bagian nu dikaluarkeun ku Asosiasi Global tina Profesional Risk (GARP) ngawengku jejer di handap:
  • Analisis kuantitatif
  • turunan
  • Nilai di Risk
  • Risk kiridit
  • Risk operasi
  • Basel norma
Ieu ilaharna diperlukeun calon FRM sahanteuna 150 jam jeung diajar pikeun tiap tingkat ujian na GARP nyorong FRMs nyandak 40 jam nuluykeun atikan unggal dua taun. Bari GARP teu nelepon pikeun sagala sarat gelar opat taun husus atawa jumlah minimum jam kiridit, nyekel pakasaban di manajemén résiko perlu boga jajaka urang. Earn sertifikasi boh, jadi disiapkeun pikeun investasi waktu considerable dina ulikan sarta ujian préparasi.

CFA vs FRM: Path karir

Ieu has anu CFAs gaduh kasempetan karir leuwih ti FRMs lantaran studi lega maranéhanana sarta kaahlian, utamana dina posisi managerial. CFAs ngahususkeun dina menata sarta maximizing Investasi a teguh urang, nu tiasa tuang a lega net karir saarah. CFAs ilaharna dianggo di dana pager hirup, bank investasi, jeung keuangan perusahaan lakukeun perbankan investasi, manajemén portopolio, jeung panalungtikan equity. Di sisi anu sanésna, FRMs anu fokus leuwih husus dina analisa resiko na figuring kaluar cara pikeun ngaleutikan deui dina hiji parusahaan atawa portopolio. FRMs ilaharna diteundeun posisi tingkat managerial jeung eksekutif anu konsentrasi dina resiko na résiko investasi.

CFA vs FRM: Waragad sertifikasi

The ujian CFA boga hiji-waktos fee program enrollment tina $450. Waragad ujian total keur unggal tingkat ilaharna ongkos $930. calon CFA bisa ngaharepkeun mayar $1,100 ka $1,700 pikeun ménta piagam maranéhna. Nyandak ujian FRM, anjeun kedah mayar a $400 fee enrollment salian waragad unggal ujian. waragad bagian I $875 jeung waragad Part II $475. Anjeun bisa ngaharepkeun mayar $1,050 ka $1,500 jadi FRM a. ongkos Pass boh ujian anu dina 40 rentang persen.

CFA vs FRM: gaji

Gaji pikeun profési sagala gumantung kana judul proyek, taun pangalaman, tur lokasi. Enrolled Agen Gaji CFAs tiasa earn gaji antara $45,000 jeung $180,000 per taun gumantung posisi maranéhna, pangalaman, jeung industri. Kisaran FRM gaji pisan sarupa rentang gaji CFA. FRMs ilaharna earn $50,000 ka $165,000.

janten, Nu Leuwih alus keur Anjeun?

Duanana rancangan anu sarua dimangfaatkeun sakuliah dunya sarta salah ngayakeun leuwih hade tinimbang nu sejen. Aranjeunna saukur béda. CPA vs ambà Sedengkeun designation CFA téh lega di lingkup na beurat fokus kana Investasi, FRM nu specializes di assessing sarta menata résiko hiji organisasi. kaputusan anjeun antara dua sagemblengna gumantung dimana kapentingan anjeun bohong na naon mikaresep anjeun lakukeun deui. Lamun hayang leuwih jéntré ngeunaan kursus pangalusna CFA prep you can go here. Aya alesan naha anjeun teu tiasa gaduh duanana. Eta sadayana gumantung kana naon rék ngalakukeun jeung karir Anjeun. Skenario paling logis pikeun ngabogaan duanana mangrupa CFA na FRM sertipikasi is if you are a CFA and would like to specialize in risk management. ngelingan, nu FRM designation mangrupakeun cara nu leuwih husus tibatan CFA. janten, eta bisa jadi nguntungkeun keur gaduh duanana. Abdi nyarankeun katingal yen di kumaha rék ngalakukeun jeung karir anjeun sarta nyokot hiji. Lajeng sanggeus Anjeun ngamimitian karir Anjeun, Anjeun bisa mutuskeun lamun eta bakal aya mangpaatna pikeun ngudag hiji sejen.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment