AQF-ja vs FRM: E cila Certifikimi është më i mirë?

AQF-ja vs FRM: E cila Certifikimi është më i mirë?

Updated:tetor 17, 2018
Bryce Welker, CPA

Është CFA ose FRM i mirë për karrierën tuaj?

Kjo është një nga pyetjet më të shpeshta që studentët duhet të bëjë kur të vendoset për të çuar përpara karrierën e tyre në sektorin e financës. Zgjedhja juaj është e rëndësishme sepse secili nga çertifikatat merr shumë punë e vështirë, para dhe kohë. Zgjedhja mund të jetë e vështirë nëse ju nuk janë të vetëdijshëm për dallimet e saj kryesore. Dallimi kryesor në mes çertifikatat AQF-ja dhe FRM është temat që janë të mbuluara. AQF-ja mbulon një gamë të gjerë të temave të financave si financave korporative, menaxhimin e portofolit, Kontabiliteti, të ardhura fikse, dhe derivatet. Ne anen tjeter, FRM është e specializuar në menaxhimin e rrezikut. Gjithashtu, CFA ju përgatit edhe për karrierë në investime bankare, menaxhimin e portofolit, hulumtimi financiare. FRM është e përshtatshme për ata që duan të bëjnë një karrierë në menaxhimin e rrezikut në banka, Departamenti i Thesarit ose në vlerësimet e riskut.

Çfarë është një CFA?

AQF-ja qëndron për Chartered Analist Financiar dhe është një certifikimit fituara përmes Institutit CFA. CFAs janë specialistë në menaxhimin e investimeve. Disa tituj të njohura të punës të mbajtura nga CFAs përfshijnë menaxher i portofolit, analist hulumtim, dhe bankier investimesh. Ata gjithashtu kanë tendencë për të punuar në financave korporative.

Çfarë është një FRM?

FRM qëndron për Risku Financiar Menaxher dhe është një certifikim të ofruara nga Shoqata Globale e Profesionistëve rrezikut. GARP dhe certifikimit FRM janë të njohura ndërkombëtarisht. FRMS të vlerësuar rrezikun e një organizate dhe të zhvillojnë strategji për të minimizuar ose kompensuar atë. Ato mund të gjenden duke punuar në sektorin bankar, korporatat, Firmat e menaxhimit të aseteve, dhe qeveria.

AQF-ja vs FRM: kërkesat e çertifikimit

Në mënyrë që të bëhet një CFA, ju duhet të regjistrohen në programin e certifikimit të ofruara nga Instituti CFA. Për t'u regjistruar në programin e, ju keni nevojë për një diplomë katër-vjeçar ose kombinim i përvojës edukimi / punës dhe të kalojë një provim tre-pjesë që mbulojnë temat e mëposhtme:
 • etikë
 • Menaxhimi Portfolio
 • Kontabiliteti
 • Finance Corporate
 • Të ardhura fikse
 • Investimet e kapitalit
Ajo merr rreth 300 orë të kohës së studimeve për të kaluar çdo nivel të provimit AQF. Gjithashtu, për të marrë e statutit, ju duhet të keni katër këmbët vjet përvojë pune të ngjashme në bazë të një AQF. Ju gjithashtu duhet të bëhet një anëtar i Institutit AQF.
Nëse ju dëshironi të bëhet një FRM, ju duhet të kalojë një provim dy pjesë administruar nga Shoqata Globale e Profesionistëve rrezikut (GARP) mbulimin e subjektin e mëposhtme:
 • Analiza sasiore
 • derivatet
 • Vlera në Rrezik
 • Rreziku i kredisë
 • Rreziku operacion
 • Basel Normat
Kjo zakonisht merr kandidatët FRM të paktën 150 orë për të studiuar për çdo nivel të provimit dhe GARP inkurajon FRMS për të marrë 40 orë të edukimit të vazhdueshëm në çdo dy vjet. Ndërsa GARP nuk bëjnë thirrje për çdo kërkesë të veçantë shkallë katërvjeçar ose numrin minimal të orëve të kreditit, për të mbajtur një punë në menaxhimin e rrezikut është e nevojshme që të ketë një diplomë. Për të fituar ose certifikimin, të jenë të përgatitur për të investuar kohë të konsiderueshme në studimin dhe përgatitjen e provimit.

AQF-ja vs FRM: Rrugën e karrierës

Është tipike që CFAs kanë më shumë mundësi për karrierë sesa FRMS për shkak të studimeve të tyre të gjera dhe aftësive, sidomos në pozitat menaxheriale. CFAs specializuar në menaxhimin dhe maksimizimin e investimeve të një firmë e, të cilat mund të hedhin një të gjerë net karrierën urtë. CFAs zakonisht punojnë në fondet gardh, bankat e investimeve, dhe financave korporative bërë bankare investimi, menaxhimin e portofolit, dhe hulumtim barazia. Ne anen tjeter, FRMS janë fokus shumë më të specializuar në analizimin e rrezikut dhe duke parafytyruar se mënyra për të minimizuar atë në një kompani apo portofol. FRMS zakonisht mbajnë pozita drejtuese dhe ekzekutive të nivelit që të përqendrohen në rrezik dhe rrezikut të investimeve.

AQF-ja vs FRM: Kostot e certifikimit

The Provimi AQF-ja ka një kohë tarifë e regjistrimit program të $450. Tarifat totale provimit për çdo nivel në mënyrë tipike të kostos $930. Kandidatët e AQF-së mund të presin që të paguajnë $1,100 në $1,700 për të marrë kartën e tyre. Për të marrë provimin FRM, ju duhet të paguani një $400 Tarifa e regjistrimit përveç shpenzimeve të secilit provim. Shpenzimet Pjesa I $875 dhe kostot Pjesa II $475. Ju mund të presin që të paguajnë $1,050 në $1,500 të bëhet një FRM. Normat të kalojë për të dy provimet janë në 40 varg për qind.

AQF-ja vs FRM: pagat

Pagat për çdo profesion varet titullin e punës, vite eksperience, dhe vendndodhjen. Enrolled Agent Paga CFAs mund të fitojnë një pagë midis $45,000 dhe $180,000 në vit në varësi të pozicionit të tyre, përvojë, dhe industria. Varg FRM Paga është shumë e ngjashme me varg AQF-së pagave. FRMS zakonisht fitojnë $50,000 në $165,000.

Kështu që, E cila është e mirë për ju?

Të dy emërtime janë të respektohen në mënyrë të barabartë në të gjithë botën dhe nuk është më e mirë se sa të tjera. Ata janë thjesht të ndryshme. CPA vs MBA Ndërsa përcaktimi AQF-ja është më i gjerë në fushëveprimin dhe e fokusuar kryesisht në investimet e, FRM specializuar në vlerësimin dhe menaxhimin e rrezikut të një organizate. Vendimi juaj në mes të dy është krejtësisht i varur nga ku interesat tuaja gënjeshtër dhe çfarë ju bën të gëzojnë më shumë. Nëse doni të mësoni më shumë rreth mirë kurse Prep CFA you can go here. Nuk ka asnjë arsye pse ju nuk mund të ketë dy. Ajo të gjitha varet nga ajo që ju doni të bëni me karrierën tuaj. Skenari më logjike për të pasur edhe një AQF-ja dhe FRM vërtetim is if you are a CFA and would like to specialize in risk management. mbaj mend, FRM përcaktim është mënyra më e specializuar se AQF-. Kështu që, ajo mund të jetë e dobishme që të ketë dy. Unë do të rekomandojë që duken në atë që ju doni të bëni me karrierën tuaj dhe të marr një. Pastaj pasi ju të filloni karrierën tuaj, ju mund të vendosë nëse do të ishte e dobishme për të ndjekur një tjetër.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment