CFA vs PAN: Kang Certification punika Luwih?

CFA vs PAN: Kang Certification punika Luwih?

Updated:Juli 18, 2018
Bryce Welker, CPA

Apa CFA utawa PAN Luwih kanggo Karir Panjenengan?

Iki salah siji saka pitakonan paling kerep takon sing mahasiswa kudu nggawe nalika panentu kanggo advance Careers in finance. Sampéyan penting amarga saben sertifikasi njupuk akèh karya hard, dhuwit lan wektu. Pilihan bisa angel yen ora weruh beda sawijining tombol. Bentenipun utama antarane CFA lan PAN sertifikasi punika topik sing dijamin. CFA isine sawetara sing godhongé amba saka topik ing finance kaya finance perusahaan, Manajemen portofolio, accounting, income tetep, lan asale. Ing tangan liyane, PAN iku specialized manajemen risiko. uga, CFA nyawisi kowé Careers ing banking investasi, Manajemen portofolio, riset financial. PAN cocog kanggo wong-wong sing arep nggawe karir manajemen risiko ing bank-bank, departemen Keuangan utawa ing taksiran resiko.

Apa sing CFA?

CFA stands for Chartered Financial Analyst lan sertifikat entuk liwat CFA Institute. CFAs sing specialists ing manajemen investasi. Sawetara gelar proyek populer dianakaké dening CFAs kalebu manager portofolio, Analyst riset, lan bank investasi. Padha uga kathah ing finance perusahaan.

Apa PAN a?

PAN stands kanggo Manager Risk Financial lan sertifikat ditawakake Association Global Profesional Risk. GARP lan sertifikat PAN sing diakoni sacara internasional. FRMs netepke resiko organisasi lan berkembang Sastranegara kanggo nyilikake utawa nutup kerugian iku. Padha bisa ketemu sing makarya ing bank, perusahaan, perusahaan Manajemen bondho, lan pemerintah.

CFA vs PAN: Requirements Certification

Supaya dadi CFA, sampeyan kudu ndhaftar ing program sertifikat ditawakake CFA Institute. Kanggo ndhaftar ing program, sampeyan kudu jurusan papat-taun utawa kombinasi saka pengalaman pendidikan / karya lan pass ujian telung bagean panutup topik ing ngisor iki:
  • Etika
  • Manajemen Portfolio
  • Accounting
  • Corporate Finance
  • Income tetep
  • Investments usaha
Butuh babagan 300 jam sinau wektu kanggo pass saben tingkat ujian CFA. uga, kanggo nampa piagam iki, sampeyan kudu duwe fours taun pengalaman karya related ing CFA. Sampeyan uga kudu dadi anggota saka CFA Institute.
Yen sampeyan pengin dadi PAN a, sampeyan kudu ngliwati ujian loro-part diterbitake dening Association Global Profesional Risk (GARP) panutup topik ing ngisor iki:
  • Analysis jumlah
  • asale
  • Value ing Risk
  • Risk Credit
  • Risk Operation
  • basel aturan
Iku biasane njupuk calon PAN paling 150 jam sinau kanggo saben tingkat ujian lan GARP nyengkuyung FRMs kanggo njupuk 40 jam terus pendidikan saben rong taun. Nalika GARP ora nelpon kanggo maksud apa requirement gelar papat taun tartamtu utawa nomer minimal jam kredit, terus proyek manajemen risiko iku perlu duwe sarjana. Kanggo entuk sertifikat salah siji, disiapake kanggo nandur modal wektu ing sinau lan ujian preparation.

CFA vs PAN: Path karir

Iku khas sing CFAs duwe kesempatan karir luwih saka FRMs amarga pasinaon sing godhongé amba lan skills, utamané ing posisi kepemimpinan. CFAs spesialis ing ngatur lan Ngoptimalake investasi tenan kang, kang bisa matak sudhut net karir-wicaksana. CFAs biasane bisa ing dana pager, bank-bank investasi, lan finance perusahaan mengkono banking investasi, Manajemen portofolio, lan riset usaha. Ing tangan liyane, FRMs sing fokus luwih khusus nganalisa resiko lan mengetahui cara kanggo nyilikake iku ing perusahaan utawa portofolio. FRMs biasane terus posisi tingkat kepemimpinan lan eksekutif sing musataken ing resiko lan resiko investasi.

CFA vs PAN: Biaya Certification

ing ujian CFA wis siji-wektu ragad program enrollment saka $450. Fees ujian total kanggo saben tingkat biasane biaya $930. calon CFA bisa nyana kanggo mbayar $1,100 kanggo $1,700 diwenehi charter sing. Kanggo njupuk ujian PAN, sampeyan kudu mbayar $400 ragad enrollment saliyane biaya saben ujian. biaya Part I $875 lan biaya Part II $475. Sampeyan bisa nyana kanggo mbayar $1,050 kanggo $1,500 dadi PAN a. tarif Pass kanggo loro ujian ing 40 sawetara persen.

CFA vs PAN: upah

Upah kanggo Profesi manut ing job title, taun saka pengalaman, lan lokasi. Dipuntampi Agent Salary CFAs bisa entuk gaji antarane $45,000 lan $180,000 saben taun gumantung ing posisi sing, pengalaman, lan industri. Ing sawetara PAN gaji banget padha kanggo sawetara gaji CFA. FRMs biasane entuk $50,000 kanggo $165,000.

dadi, Kang luwih kanggo Sampeyan?

Loro-lorone sebatan sing merata dihormati kabeh ndonya lan siji ora luwih tinimbang liyane. Padha mung beda. CPA vs MBA Nalika sebutan CFA punika wiyar ing orane katrangan lan akeh banget fokus ing investasi, PAN ing spesialisasi ing pambiji lan ngatur risiko organisasi. Panjenengan kaputusan antarane loro babar blas gumantung ing ngendi kapentingan ngapusi lan apa seneng dilakoni liyane. Yen sampeyan arep kanggo mangerteni sing luwih lengkap bab Kursus paling CFA terusan you can go here. Ora ana alesan apa sing ora bisa duwe loro. Iku kabeh gumantung ing apa sing arep kanggo apa karo Karir. Skenario paling logis kanggo gadhah loro CFA lan PAN sertifikat is if you are a CFA and would like to specialize in risk management. Elingi, PAN sebutan punika cara ingkang langkung khusus saka CFA. dadi, iku bisa mupangati kanggo duwe loro. Aku nyaranake dipikir sing ing apa sing arep kanggo apa karo Karir lan Pick siji. Banjur sawise sampeyan miwiti Karir, sampeyan bisa netepake yen bakal ono gunane kanggo nguber siji liyane.

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment