CFA vs CPA: Nu éta Best keur Anjeun?

CFA vs CPA: Nu éta Best keur Anjeun?

Updated:Oktober 21, 2018
Bryce Welker, CPA

CFA vs. CPA

Professional dina keuangan mindeng ngudag kualifikasi profésional guna maju careers maranéhna. Akuntan Publik Certified (CPA) jeung analis Chartered Financial (CFA) anu debatably dua judul paling bergengsi di huma masing-masing. Naon anu béda, na nu salah téh hadé? Beda primér antara dua téh naon unggal posisi nyertakeun jeung kasempetan karir. CPA dianggap "sabuk hideung dina akuntansi" na prepares nuhun careers dina Akunting na Auditing, sedengkeun, Program CFA focusses on Manajemén Investment ngawengku jejer lega kawas Keuangan tarumanagara, Manajemén portopolio, turunan, panghasilan tetep, Investasi alternatif na prepares nuhun careers di Investment Perbankan, Manajemén portopolio, Panalungtikan Financial jsb. Tinimbang nanyakeun sual ieu anu "nu hadé?", Anjeun kudu nanyakeun "nu leuwih hade pikeun anjeun". A CPA mangrupakeun designation pikeun accountants non-umum, accountants pajeg, tur professional keuangan anu neangan hiji judul anu ngabuktikeun kaahlian maranéhna angka crunching. A CPA ogé boga hak statutory mun asup laporan Inok nu ngajadikeun judul husus. Nurutkeun kana AICPA, CPAs kasarna earn 10-15% leuwih nalika maranéhna ngawitan dipake dibandingkeun accountants non-credentialed. Ogé CPAs anu leuwih pikaresepeun ka pangusaha ti non-CPAs. CPA Gaji Numutkeun US. Biro Statistik Buruh (ngabls), akuntan jeung auditor publik occupations, nu ngawengku CPA urang diantara professional akuntansi séjén, anu projected tumuwuh ku 13 persen antara 2012 jeung 2022.

Naon téh CFA?

The CFA judul mangrupa standar emas dina keuangan sarta investasi. Lamun Anjeun keur pilari karir salaku analis equity, manajer dana, tur professional di manajemén asset atawa imah dana pager hirup, ieu téh judul pangalusna anjeun bisa meunangkeun. CFAs difokuskeun manajemén investasi.
Pangusaha luhureun CFAs kaasup korporasi finansial paling terhormat di dunya, sapertos, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, sarta Wells Fargo.
Loba ieu bank investasi, tapi Program CFA mana saluareun eta kana pangaweruh jeung kaahlian paling relevan jeung profési manajemén investasi global ti sudut pandang tina praktisi a.

CFA vs CPA: The aplikasi

Kriteria eligibility pikeun judul CPA teh pangluhurna diantara sakabeh kualifikasi keuangan patali. Anjeun kudu gaduh sahanteuna hiji 4 taun gelar jajaka na di hal nu ilahar, 150 jam kiridit (sarua jeung 5 taun atikan luhur) diuk pikeun ujian. The lisénsi CPA ieu dibales ku unggal 55 nagara atawa yurisdiksi di Amérika Serikat. Kusabab tina panghalang luhur Éntri sarta prosés aplikasi pajeulit, éta cukup prosés nangtang. The CFA mangrupakeun designation dibales ku CFA Institute, a organisasi nirlaba global. institut nu geus dumasar dina AS, tapi aya 3 kantor régional jeung 200 local chapters around the world. Anjeun tiasa nerapkeun ngaliwatan institut jeung aplikasi relatif basajan. Salami anjeun gaduh gelar jajaka (teu merta 4 taun), anjeun bisa diuk pikeun ujian. Anjeun malah tiasa nyandak ujian saméméh lulus

CFA atanapi CPA: Ujian Kandungan sarta Format

Ujian CPA boga 4 bagian ujian: Akunting Financial & ngalaporkeun, mariksa masalah duit & Attestation, Peraturan na Lingkungan Usaha & konsep. ujian téh 100% Komputerisasi diwangun ku patarosan pilihan ganda, simulasi tugas basis (studi kasus), jeung komunikasi tulisan. Anjeun tiasa milih pikeun nyokot 4 bagian hiji dina hiji waktu, 2 dina hiji waktu, atawa malah 4 dina waktos anu sasarengan. Anjeun tiasa diuk pikeun ujian wae dina jandela nguji ujian CPA, nu kahiji 2 bulan unggal kuartal tur iraha wae puseur prometric sapanjang AS. Aya ogé nguji puseur di Jepang, Brazil sarta 4 Nagara Jérmanik.
Paling papan kaayaan merlukeun sabudeureun 1 taun pangalaman akuntansi méméh sia lisénsi nu, jeung paling luhung pangalaman ieu geus bisa diawasan na diverifikasi ku hiji CPA aktip.
The CFA format ujian loba kirang fléksibel. Nyaéta 3 tingkat ujian, jeung anjeun kudu ngalengkepan aranjeunna dina urutan ditangtoskeun pikeun ngaléngkah ka hareup. ujian anu fokus kana analisis jeung portopolio manajemén finansial tinimbang akuntansi, Inok sarta perpajakan. test nu urusanna dua kali sataun pikeun Level 1, jeung sataun sakali pikeun Level 2 jeung 3. Aya loba puseur nguji internasional pikeun ujian CFA di kota utama jeung wewengkon metropolitan. Sanajan téhnisna anjeun tiasa ngalengkepan ujian CFA dina 18 bulan (tingkat 1 dina bulan Désémber, tingkat 2 Juni, tingkat 3 Juni taun sanggeus), paling calon nyandak 4 taun pikeun ngalengkepan ujian. Butuh leuwih lila pikeun jadi CFA ti CPA. Anjeun diperlukeun pikeun mibanda 4 taun pangalaman relevan pikeun meunangkeun designation CFA. ngawas Anjeun, anu bakal verifying pangalaman Anjeun, teu kudu aya CFA.

janten, Nu Leuwih hade?

Waktu keur mutuskeun yen mun balik pikeun CFA atanapi CPA, hal kahiji jeung foremost anjeun kedah mikir ngeunaan mangrupa karir Anjeun. Di sagigireun éta, judul CPA boga leuwih restrictive sarat atikan jeung pangalaman, tapi sakali Anjeun perlu mumpuni, prosés téh leuwih gancang. CFA boga halangan Éntri handap tapi butuh waktu leuwih lila pikeun ngalengkepan. Putusan antara dua ieu téh pamustunganana nepi ka anjeun jeung tujuan karir Anjeun. Ngamimitian jeung jeung pangalusna CPA Kursus Review atawa find the best CFA Study Materials

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment