AQF-ja vs PKSH: E cila është e mirë për ju?

AQF-ja vs PKSH: E cila është e mirë për ju?

Updated:tetor 19, 2018
Bryce Welker, CPA

AQF-ja vs. CPA

Profesionistë në sektorin e financës shpesh ndjekin kualifikimeve profesionale me qëllim të avancimit karrierën e tyre. Kontabilist publik i certifikuar (CPA) dhe Analist Chartered Financial (CFA) janë debatably dy tituj më prestigjioze në fushat e tyre përkatëse. Cilat janë dallimet, dhe të cilat një është më e mirë? Dallimi kryesor në mes të dy janë ato që çdo pozicion mbulon dhe mundësitë e karrierës. CPA është konsideruar të jetë "rrip i zi në kontabilitetin" dhe ju përgatit për karrierë në Kontabilitet dhe Auditim, kurse, Program CFA fokusohet në Menaxhimin e Investimeve duke mbuluar tema të gjëra të tilla si Financave të Korporatave, Menaxhimi Portfolio, derivatet, Të ardhura fikse, Investimet alternative dhe ju përgatit për karrierë në Investimeve Bankare, Menaxhimi Portfolio, Research Financial etj. Në vend se duke kërkuar këtë pyetje se "cila është më e mirë?", ju duhet të jetë i kërkuar ", e cila është është më e mirë për ju". Një CPA është një emërtim për kontabilistët jopublike, kontabilistët e taksave, dhe profesionistët e financave të cilët kërkojnë një titull që provon ekspertizën e tyre numri crunching. Një CPA gjithashtu ka të drejta ligjore për të nënshkruar raportin e auditimit që e bën Special titullin. Sipas AICPA-ja, CPAs afërsisht fituar 10-15% më shumë kur ata fillojnë të punës në krahasim me kontabilistët jo-credentialed. Gjithashtu CPAs janë më tërheqës për punëdhënësit se sa jo-CPAs. CPA Paga Sipas U.S. Byroja e Statistikave të Punës (BLS), kontabilistit dhe auditorit profesione, e cila përfshin CPA-së në mesin e profesionistëve të tjerë të kontabilitetit, janë parashikuar të rritet me 13 për qind në mes të 2012 dhe 2022.

Çfarë është një CFA?

Titulli i AQF-ja është standard ari në financa dhe investime. Nëse jeni duke kërkuar për një karrierë si analistë të kapitalit, menaxherët e fondeve, dhe profesionistë në menaxhimin e aseteve apo shtëpive fond gardh, ky është titulli më i mirë që ju mund të merrni. CFAs përqëndrohet në menaxhimin e investimeve.
Punëdhënësit të lartë të CFAs përfshijnë korporatat më të respektuara financiare në botë, si, JPMorgan, Citigroup, Banka e Amerikes, dhe Wells Fargo.
Shumë nga këto janë bankat e investimeve, por programi AQF-ja shkon përtej se në njohuritë dhe aftësitë më të rëndësishme për profesionin globale menaxhimin e investimeve nga pikëpamja e një mjek.

AQF-ja vs PKSH: Aplikacioni

Kriteret e përshtatshmërisë për titullin CPA është më e larta në mesin e të gjitha kualifikimet e financave lidhur. Ju duhet të keni të paktën një diplomë bachelor 4-vjeçar dhe në shumicën e rasteve, 150 orë e kreditit (baras 5 vjet të arsimit të lartë) për t'u ulur për provimin. Licenca CPA është dhënë nga secili prej 55 shteteve apo juridiksioni në Shtetet e Bashkuara. Për shkak të pengesës së lartë të hyrjes dhe procesit të ndërlikuar të aplikimit, ajo është një proces mjaft sfidues. AQF-ja është një përcaktim të dhënë nga Instituti CFA, një organizatë globale jofitimprurëse. Instituti është i bazuar në SHBA, por ka 3 zyrat rajonale dhe 200 local chapters around the world. Ju mund të aplikoni përmes institutit dhe aplikimi është relativisht e thjeshtë. Për sa kohë që ju keni një diplomë bachelor (jo domosdoshmërisht 4 vjet), ju mund të ulen për provimin. Ju edhe mund të marrë provimin para diplomimit

AQF-ja ose CPA: Provimi Përmbajtja dhe Format

CPA Exam ka 4 seksione provimit: Kontabiliteti financiar & Raportimi, revizion & vërtetim, Rregullimi dhe Mjedisit të Biznesit & konceptet. Provimi është 100% kompjuterizuar i përbërë nga pyetjet me shumë zgjedhje, simulimet detyrë bazuar në (studimet e rasteve), dhe komunikimit me shkrim. Ju mund të zgjidhni për të marrë më të 4 pjesë një në një kohë, 2 ne nje kohe, apo edhe 4 në të njëjtën kohë. Ju mund të uleni për provimin çdo kohë në dritaren e testimit provimit CPA, që është e para 2 muaj të çdo tremujori dhe në çdo qendrat Prometric të gjithë SHBA. Ka edhe testimin qendra në Japoni, Brazili dhe 4 Vendet e Lindjes së Mesme.
Shumica e bordeve shtetërore kërkojnë rreth 1 vit përvojë kontabilitetit para se të bëhet e licencës, dhe për shumicën e shteteve kjo përvojë duhet të mbikëqyret dhe verifikuar nga një CPA aktiv.
format Provimi AQF-ja është shumë më pak elastike. Atje jane 3 nivelet e provimit, dhe ju duhet të plotësoni ato në mënyrë të duhur për të lëvizur në të ardhshëm. Provimi është i përqendruar në analizën e portofolit menaxhimin financiar në vend të kontabilitetit, auditimit dhe tatimet. Testi është administruar dy herë në vit për Nivelin 1, dhe një herë në vit për nivelin 2 dhe 3. Ka shumë qendra ndërkombëtare të testimit për provimin AQF në qytetet e mëdha dhe zonat metropolitane. Edhe pse teknikisht ju mund të përfunduar provimin AQF brenda 18 muaj (nivel 1 ne dhjetor, nivel 2 në qershor, nivel 3 në qershor të vit pas), shumica e kandidatëve të 4 vjet për të përfunduar provimet. Ajo merr shumë më të gjatë për t'u bërë një CFA se një CPA. Ju kërkohet të kenë 4 vjet përvojë relevante të marrë caktimin AQF. mbikëqyrësi juaj, i cili do të jetë verifikimin përvojën tuaj, nuk ka nevojë të jetë një CFA.

Kështu që, I cili është më i mirë?

Kur të vendoset nëse do të shkoni për AQF ose CPA, gjëja e parë dhe më kryesorja ju duhet të mendoni rreth është karriera juaj. Përveç se, titulli CPA ka arsim dhe përvojë më të kufizuar kërkesë, por një herë ju merrni të kualifikuar, procesi është shumë më e shpejtë. AQF-ja ka një barrierë më të ulët hyrje, por kjo kërkon kohë shumë më të gjatë për të përfunduar. Vendimi në mes të këtyre dy është në fund të fundit varet nga ju dhe qëllimet tuaja të karrierës. Get filluar dhe me mirë Rishikimi CPA Course ose find the best CFA Study Materials

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment