CFA vs CPA: Kang paling apik kanggo kowe?

CFA vs CPA: Kang paling apik kanggo kowe?

Updated:Juli 18, 2018
Bryce Welker, CPA

CFA vs. CPA

Profesional ing finance asring nguber saringan profesional supaya advance Careers. Accountant Public Certified (CPA) lan Analyst Chartered Financial (CFA) sing debatably loro gelar paling bergengsi ing pamilike kothak. Apa sing beda, lan kang luwih? Bentenipun utama antarane loro sing apa saben posisi isine lan Karir kesempatan. CPA dianggep dadi "sabuk ireng ing accounting" lan nyiapake sampeyan kanggo careers in Accounting lan Auditing, déné, Program CFA focusses ing Management Investment panutup topik amba kaya Corporate Finance, Manajemen Portfolio, asale, Income tetep, Investments alternatif lan nyiapake sampeyan kanggo careers in Investment Banking, Manajemen Portfolio, Riset financial etc. Luwih saka takon pitakonan iki sing "kang luwih?", sampeyan kudu takon "kang luwih kanggo sampeyan". A CPA iku sebutan kanggo accountants non-umum, accountants tax, lan profesional finance sing ngupaya judhul sing mbuktikake expertise nomer crunching. A CPA uga wis hak kukumipun kanggo mlebu laporan audit kang ndadekake judhul khusus. Miturut AICPA, CPAS kira entuk 10-15% liyane nalika padha wiwit digunakake dibandhingake accountants non-credentialed. Uga CPAS luwih atraktif kanggo juragan saka non-CPAS. CPA Salary Miturut U.S. Biro pegawe Statistik (BLS), akuntan lan auditor pakaryan, kang kalebu CPA kang antarane profesional accounting liyane, padha digambaraken kanggo tuwuh dening 13 persen antarane 2012 lan 2022.

Apa sing CFA?

CFA judul punika standar emas ing finance lan investasi. Yen sampeyan are looking for karir minangka Analysts usaha, Managers dana, lan profesional ing aset Manajemen utawa omah dana pager, iki judhul paling sampeyan bisa njaluk. CFAs fokus ing manajemen investasi.
Juragan ndhuwur CFAs kalebu perusahaan financial paling dihormati ing donya, kayata, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, lan Wells Fargo.
Akeh iki bank-bank investasi, nanging Program CFA dadi ngluwihi sing menyang kawruh lan skills paling cocog kanggo Profesi Manajemen investasi global saka sudut saka praktisi sing.

CFA vs CPA: Aplikasi

Kriteria nduweni hak kanggo gelar CPA iku paling antarane kabeh saringan finance related. Sampeyan kudu paling sethithik 4 taun gelar sarjana lan ing paling kasus, 150 jam kredit (padha 5 taun pendidikan sing luwih) kanggo njagong kanggo ujian. Lisènsi CPA wis diwenehake dening saben 55 negara utawa ukum ing Amerika Serikat. Amarga saka alangi dhuwur saka entri lan proses aplikasi rumit, iku cukup proses tantangan. CFA iku sebutan diwenehake dening CFA Institute, organisasi non-profit global. Institut iki adhedhasar ing US, nanging ana 3 kantor regional lan 200 local chapters around the world. Sampeyan bisa aplikasi liwat Institut lan aplikasi punika relatif prasaja. Anggere sampeyan duwe gelar sarjana (ora kudu 4 taun), sampeyan bisa njagong kanggo ujian. Sampeyan bisa malah njupuk ujian sadurunge lulus

CFA utawa CPA: Exam Content lan Format

Exam CPA wis 4 bagean ujian: Accounting & Reporting, Audit & Attestation, Peraturan lan Lingkungan & Concepts. Ujian iku 100% komputerisasi dumadi saka pitakonan sawetara pilihan, tiron tugas basis (cilik pasinaon), lan komunikasi ditulis. Sampeyan bisa milih kanggo njupuk 4 bagean siji ing wektu, 2 ing wektu, utawa malah 4 ing wektu sing padha. Sampeyan bisa njagong kanggo ujian sembarang wektu ing jendela testing ujian CPA, kang pisanan 2 sasi saben waktu lan ing sembarang pusat Prometric saindhenging US. Ana uga Testing pusat ing Jepang, Brazil lan 4 negara Wétan Tengah.
Paling Boards negara sing sak 1 taun saka pengalaman accounting sadurunge njupuk lisensi, lan kanggo paling pengalaman iki wis kanggo ngawasi lan diverifikasi dening CPA aktif.
CFA format ujian akeh kurang fleksibel. ana 3 tingkat saka ujian, lan sampeyan kudu ngrampungake wong ing urutan sing tepat kanggo nerusake kanggo sabanjure. Ujian wis fokus ing analisis lan portofolio Manajemen financial tinimbang accounting, audit lan pajak. test iki diterbitake kaping pindho taun kanggo Level 1, lan bebarengan karo taun kanggo Level 2 lan 3. Ana akeh pusat testing internasional kanggo ujian CFA ing kutha-kutha utama lan wilayah metropolitan. Senajan teknis sampeyan bisa ngrampungake ujian CFA ing 18 sasi (level 1 ing Desember, level 2 ing Juni, level 3 ing Juni taun sawise), paling calon njupuk 4 taun kanggo ngrampungake ujian. Butuh akeh maneh dadi CFA saka CPA. Sing dibutuhake kanggo duwe 4 taun saka pengalaman cocog kanggo njaluk sebutan CFA. supervisor panjenengan, sing bakal verifikasi pengalaman, ora perlu dadi CFA.

dadi, Kang Luwih?

Nalika panentu apa kanggo pindhah kanggo CFA utawa CPA, ing bab kawitan lan utomo sampeyan kudu mikir bab iku Karir. liyane sing, judhul CPA wis luwih mbatesi requirement pendidikan lan pengalaman, nanging yen njaluk qualified, proses akeh luwih cepet. CFA wis alangi entri ngisor nanging njupuk wektu akeh maneh kanggo ngrampungake. Kaputusan antarane loro iki pungkasanipun kagelar nganti sampeyan lan gol Karir. Miwiti lan karo paling CPA Course Review utawa find the best CFA Study Materials

Other Posts You Might Enjoy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comment